Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Bayram Namazı 06.25’te Yarından

Bayram Namazı 06.25’te
Yarından itibaren idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın Namaz saati, ilimiz Antakya ve Defne’de 06.25 şeklinde belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı belirlemesine göre, ilimizin diğer ilçelerindeki Bayram Namazı saati de, 06.25’ten 1 dakika önce ya da sonra olacak.

Kurban Bayramı Başlıyor
Bugün, Kurban Bayramı Arifesi. Yarın, İslam Alemi için Kurban Bayramı’nın ilk günü. Kurban Bayramı, 14 Ağustos akşamına kadar devam ediyor

Vali Doğan’ın acılı günü
Babası Vefat Etti
Vali Rahmi Doğan, baba acısı yaşadı. Vali Doğan’ın babası Kaya Doğan, dün sabaha doğru vefat etti. Vali Rahmi Doğan, acı haberi aldıktan hemen sonra memleketi Sivas’a gitti. Merhumun cenazesi, dün Sivas ili merkez Ulucami’de kılınan Cuma Namazı sonrası toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine, Valimiz Rahmi Doğan’a başsağlığı diler.

CHP’de Bayramlaşma yarın 13.00’te
CHP Hatay İl Yönetimi, Partililerle bayramlaşmanın yarın yapılacağını duyurdu. İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, yarınki bayramlaşma ile ilgili şu duyuruyu yaptı:
“CHP Hatay Ailesi olarak, Kurban Bayramı bayramlaşma programımız 11 Ağustos 2019 Pazar günü (Bayramın 1.Günü) saat 13:00’da, CHP Hatay il binamızda gerçekleşecektir. Bayramınızı kutluyor, bayramlaşmada beraber olmayı diliyoruz.”

MKÜ’de Kurucu Dekan:
Prof.Dr. Hikmet Ünsüren Vefat etti
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veteriner Fakültesi kurucu dekanlarından Prof. Dr. Hikmet Ünsüren, vefat etti. Hatay MKÜ’de, 1998-2000 yılları arasında, Veteriner Fakültesi’nde 2 yıl süreyle kurucu dekanlık yapan Prof. Dr. Hikmet Ünsüren’in cenazesi dün Hassa Merkez Ulu Camiden, Cuma Namazına müteakip kaldırılarak toprağa verildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Bekir Karabacak’ın acılı günü
Annesi vefat etti
Antakyalı genç işadamı, taş dünyası sahibi Bekir Karabacak, anne acısı yaşadı. ATSO üyesi olan Bekir Karabacak’ın annesi Şükriye Karabacak, vefat etti ve dün Cuma Namazı sonrası mezarlık kompleksinden kaldırılan cenazesi toprağa verildi.
ANTAKYA, Ömer Cihangir’in de kayınvalidesi olan merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Ekmek fiyatı değişmedi
Antakya ve çevresinde ekmek fiyatı değişmedi. Ekmek, halen 1,25 TL’den satılıyor. Antakya Fırıncılar Odası Başkanı Nasır Bucak, ekmek fiyatının zam görmediğini, uzun bir süre daha aynı fiyatla satılacağını duyurdu.

Hatay’da 15 ASM’ye Doktor Ataması
29 Ağustos’ta…
İlimiz genelinde toplam 15 Aile Sağlık Merkezinde doktor açığı bulunduğu ve bu açığın da il içi atamalarla kapatılmaya çalışıldığı bildirildi. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, doktor boşluğu olan ASM’leri belirledi ve 29 Ağustos tarihinde, kura ile puan usulü bu kontenjanların doldurulmasına çalışılacağını bildirdi.
Sağlık Müdürlüğü, ilimizde doktor açığı olan 15 ASM’yi şöyle sıraladı:
Antakya 1 Nolu ASM
Antakya 6 Nolu ASM
Antakya Bohşin ASM
Antakya Tanışma ASM
Arsuz Gözcüler ASM
Arsuz Uluçınar ASMi
Arsuz Karaağaç ASM
Dörtyol Yeşilköy ASM
Dörtyol Portakal ASM
Hassa Merkez ASM
İskenderun 17 Nolu ASM
İskenderun 18 Nolu ASM
İskenderun 19 Nolu ASM
Kırıkhan Mimarsinan ASM
Reyhanlı 2 Nolu Gani Bahadırlı ASM

Savaş’tan Bayram Mesajı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Savaş’ın mesajı şöyle:
“Bayramlar; iyiye, güzele ve sevgiye yakın olmak demektir. Umudu ve mutluluğu bizlere müjdeleyen Kurban Bayramı’nın coşkusunu, milletimizle, ay-yıldızlı bayrağımızın gölgesinde karşılayalım.
Her zaman olduğu gibi, bu bayramda da Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak ekiplerimiz görevlerinin başında olacak ve vatandaşlarımızın mutlu bir bayram yaşaması için gerekli önlemleri alacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm bayramlarımızı barış ve huzur içinde kutlamamız için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.
Birlik ve beraberliğimizi sıkı sıkıya arttıran, sevgi, saygı ve hoşgörü bağlarımızı güçlendiren bu kutsal bayramımızın kırgınlıklarımızı bir tarafa bırakmasını ve tüm dünyaya huzur getirmesini temenni ediyorum. Hemşehrilerimin ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, birlikte nice bayramlar yaşamamızı diliyorum.”

Yılmaz’dan Bayram Mesajı
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Mesajında, bayramların birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı en önemli günler olduğu vurgusu yapan Başkan Yılmaz, şunları kaydetti:
“Ülkemiz ve milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren, milli ve manevi duyguların çağladığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, ihtiyaç sahiplerinin her zamankinden daha fazla hatırlandığı Kurban Bayramı’nı hep birlikte karşılamanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, toplumsal barışın, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı günlerdir. Sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının tazelenmesine vesile olan bayramlar, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağdır. Milli ve dini değerlerin, gelenek ve göreneklerin daha da yoğun yaşandığı bayramlar sayesinde insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duyguları kuvvetlenmekte, birlik ve beraberlik şuuru güçlenmektedir.
Bu duygularla idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nın, ülkemize birlik, beraberlik, sevgi, barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, başta hemşerilerim olmak üzere, tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ederim.” -Yusuf Cemil Karaçay-

Kesim Merkezleri
Yarın başlayacak olan Kurban Bayramı dolayısıyla kurban kesmek isteyenlere yönelik kurban kesim merkezleri belirlendi. Antakya dışındaki ilçelerde kesimler, belediyeye ait mezbahanelerde yapılırken, Antakya’da ise nokta kesim yerleri belirlendi.
ANTAKYA KESİM MERKEZLERİ:
Antakya Üzümdalı Mezbahası, Üzümdalı Mah.
Emek Mah. Kapalı Semt Pazarı
Esentepe Mah. Kapalı Semt Pazarı
Kanatlı Mah. Semt Pazarı (Eski Mezbaha Sokak)
Aksaray Mah. Kapalı Semt Pazarı
Eski Stadyum Semt Pazarı (Hat-Mek)
Tütüncü Camisi Karşısı
Eski Şehit Özen Karakolu Yanı
500 Konutlar (Vurman Kasabı Yanı)
Betonsan arkası Kezban Apt. yanı
Ürgenpaşa Mah.S.M.Duran Cad. (Atasoy Kasabı önü)
Ürgenpaşa Mah. Y.Asım Cad. 28.Sok. (Yaren Apt. önü)
Şirince Mah. Çınar önü
Akevler Mah.Fahri Korutürk Cad. (Zeytineli Kasabı önü)
Atatürk Lisesi yakını, Çevikkollar Et Pazarı Önü
Mezarlık Yolu (Huzur Kasabı)
Karagönler Çiftliği, Açıkdere Mah.
Kutlu Kasabı. Oskar Halı Sahası karşısı
Sabit Yazar Çiftliği, eski Hayvan Pazarı yanı, Küçükdalyan
TOKİ 1. Kısım İş Merkezi Otoparkı
Nadir Et Pazarı Cebrail Mah. Rüstem Tümer Cad. (Mezarlık Yolu üzeri)

Tokdemir’den “Geçmiş Olsun” Mesajı
Hatay CHP Milletvekili İsmet Tokdemir, dün sabah Reyhanlı ilçesindeki mühimmat deposunda yaşanan patlamalarla ilgili geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Milletvekili Tokdemir’in mesajı şöyle:
“İlçemiz Reyhanlı ilçesi, Mustafa Kemal Mahallesi yakınlarındaki askeri mühimmat deposunda patlama meydana gelmiştir. En büyük tesellimiz yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşımızın olmaması. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”

Uzman gözüyle:
Tapu’da Fotoğraf İptaline Eleştiri
Suistimale Açık
Tapu işlemlerinde fotoğraf zorunluğunun kaldırılması eleştirilere neden oldu. Tapu kurumu ile sürekli iş yapan işin uzmanları, düzenlemenin suiistimale yol açabileceği uyarısında bulunuyor. Bu konudaki eleştiri ve görüşler şöyle:
“Tapu işlemlerinde, sözde bürokrasinin ve kırtasiyeciliğin azaltılması amacıyla bir adım daha atıldı. Tapu işlemlerinde fotoğraf yapıştırılması uygulaması yürürlükten kaldırıldı. Yeni düzenlemeyle beraber, vatandaşların tapuda işlem yaparken fotoğrafları bundan böyle alınmayacak. Bir gayrimenkule ait işlem yaparken, kimin imza attığını belgeleme konusunda tek dayanak olan ve işleme eklenecek fotoğraf, nasıl ve hangi amaçla kaldırılır?
İki fotoğrafı kaldırarak, kırtasiyenin azaltıldığı düşünülüyorsa, yanılgı vardır! Fotoğrafsız yeni uygulama suiistimale açık değil mi? Bir sahte işlem yapılırsa, bunu kimin yaptığını belgelemek zor değil mi? Art niyet kokan bu yönetmelik derhal iptal edilmeli ve vatandaşların sahip oldukları gayrimenkullerin tapu güvenliğini tehlikeye sokan bu uygulama derhal durdurulmalıdır.”

Eş’ten habersiz kefalet geçerli değil…
Yargıtay, eşinin bilgisi olmadan bir başkasına kefil olma işleminin geçersiz olduğuna karar verdi.
Yargıtay 12. Hukuk Dairesi’nin, içtihat metni özelliğindeki emsal bir kararla, eşlerden birinin kefil olduğu borçtan dolayı sıkıntı yaşanmasının önüne geçilecek. Yargıtay’ın emsal niteliğindeki kararı özetle şöyle:
“Eşlerden biri, mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı doğmadıkça, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilir. Bu rızanın, sözleşmenin kurulmasından önce ya da en geç kurulması anında verilmiş olması şarttır. Düzenlemeye nazaran, dosya içerisinde mevcut nüfus kaydına göre taahhüt tarihinde evli olan sanığın, eşinin kefalet işlemi öncesinde veya icra kefilliği sırasında rızasının alınıp alınmadığının belirtilmemesi nedeniyle geçerli bir kefalet işlemi dolayısıyla hukuken geçerli bir ödeme taahhüdü bulunmamaktadır. Dosya içerisinde mevcut nüfus kaydına göre taahhüt tarihinde evli olan sanığın eşinin kefalet işlemi öncesinde veya icra kefilliği sırasında rızasının alınıp alınmadığının belirtilmemesi karşısında, sanığın icra kefilliğinin ve icra kefalet sözleşmesine dayanılarak verilen taahhüdün geçersiz olduğu gözetilmeden, sanıkların beraatlerine karar verilmesi gerektiği cihetle, itirazın kabulü yerine yazılı şekilde reddine karar verilmesinde, isabet görülmemiştir. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir.”

Savaş’tan Reyhanlı Mesajı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, dün Reyhanlı ilçesinde yaşanan patlamalarla ilgili bir mesaj yayınladı. BŞB Başkanı Savaş’ın mesajı şöyle:
“Reyhanlı ilçemizde bulunan askeri mühimmat deposunda patlama meydana gelmiştir. Patlamada hayatını kaybeden veya yaralanan olmaması, tek tesellimiz oldu. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Mehmet Durmaz Baba Oldu …
Gazetemiz Muhabirlerinden Mehmet Durmaz, kız evlat sahibi oldu.
Mehmet-Sinem Durmaz çiftinin bebekleri dünyaya gözlerini açtı. Geçtiğimiz gün hayata merhaba diyen bebeğe “Mehtap Ela” adı verildi.
Mehmet Durmaz, baba olmanın mutluluğunu yaşadığını bildirdi.
Antakya Gazetesi olarak minik yavruya uzun, sağlıklı bir ömür diler, anne-baba “Mehmet-Sinem Durmaz” çiftini kutlarız.

Önemli veri
15 Ağustos Perşembe: 10:00/İşsizlik Oranı/Mayıs/Önceki: % 13.0

Sözleşmeli Öğretmenlerde Mazeret Tayini
Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlere yönelik, sağlık mazeretine bağlı iller arası nakil duyurusu yayımladı.
Duyuru şöyle:
“Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B Maddesi kapsamında görev yapan Sözleşmeli Öğretmenlerin sağlık mazeretine bağlı iller arası yer değiştirme isteğine ilişkin başvuruları ve yer değiştirme işlemleri, Bakanlık makamının 02/08/2018 tarihli ve 49969 sayılı onayı çerçevesinde aşağıdaki takvimde belirtilen süre içerisinde gerçekleştirilecektir:
Başvuru ve Onay, 2 Eylül 2019… Bitiş, 4 Eylül 2019 (saat 17.00)… Yer değiştirme işlemi de 6 Eylül 2019.”

Eczacıların Reçete Teslimi
23 Ağustos’a Uzatıldı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sağlık hizmet sunucularının 2019 Temmuz dönemi için SGK’ya teslim etmesi gereken reçete ve faturaların teslim süresinin 23 Ağustos mesai bitimine kadar uzatıldığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla, sağlık hizmet sunucularının 2019 Temmuz dönemi için SGK’ya teslim etmesi gereken reçete ve faturaların teslim süresi 23 Ağustos’a kadar uzatıldı. Bu karar öncesinde, ayın 15’ine kadar reçete ve faturaların teslim edilmesi gerekiyordu. Böylece 8 gün ek süre tanınmış oldu.

34 bini geçti
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın konut kredisi faizlerindeki indirimleri sonrası kredi başvurusunda bulunan kişi sayısı 34 bini geçti.

Eylem kararı
Türk-İş Kamu Koordinasyon Kurulu, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlanmaması üzerine üç aşamadan oluşan eylem kararı aldı.

Besicilere uyarı
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, dolandırıcıların, sahte para kontrol makinesi ve kalemine dahi takılmayan paralar ürettiğini belirterek, besicilere, acele etmeden ve müşteriyi tanıyarak satış yapmalarını önerdi.

TÜFE beklentisi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Beklenti Anketi’ne göre, yılsonu TÜFE beklentisi yüzde 14,42’ye geriledi.

Sonuçlar sitede
Milli Eğitim Bakanlığı’nca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları “meb.gov.tr” internet adresinden açıklandı.

CHP’nin tespiti
Bayram baklavasına
CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Kurban Bayramı’nda, bir aile; undaki, cevizdeki, nişastadaki ve toz şekerdeki artışla cevizli baklavayı geçen yıla göre ortalama yüzde 32’lik zam ile ikram edecek” dedi.

Yılsonu tahmini
6 liranın altında
Merkez Bankası Beklenti Anketi’nde, yılsonu beklentileri aşağı yönlü revize edildi. TÜFE beklentisi yüzde 14,42’ye, cari açık beklentisi 6,7 milyar dolara ve dolar/TL beklentisi 5,90’a indi.

Esnafın şikayeti
Yazın gerçekleştirilen organizasyonlarda yerel esnafın özellikle unutulduğunu vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yazın 4-5 aylık dönemde yazlık bölgelerde yapılan festivallerde, festival alanının çevresindeki yerel esnafımız özellikle göz ardı ediliyor” dedi.

Kurban eğitimi!
Milli Eğitim Bakanlığı’nca, Halk Eğitim Merkezleri üzerinden bugüne kadar 31 bin 138 vatandaşa sağlıklı kurban kesimi konusunda eğitim verildi.

Hükümetin teklifi
Hükümet, kamu işçilerine, 2019 ilk 6 ayı için seyyanen zam üstüne yüzde 7 artış önerdi. 2019 ikinci 6 ay zam teklifi yüzde 6 oldu. 2020 zam teklifi ise Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 oranında artış şeklinde oldu.

Bakanlık uyardı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kurbanlık hayvanların, komisyonlarca belirlenen yerlerde ve çevre kirliliğine mahal vermeden kesilmesi uyarısında bulundu.

Atamalar yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı’nca, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Atama sonuçları Bakanlığın resmi web sitesinden öğrenilebilecek.

Cari denge
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haziran 2019 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verileri açıklandı. Buna göre; Cari işlemler hesabı, Haziran’da 548 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari fazla 538 milyon dolar oldu.

Bu hafta vizyonda
Bu hafta vizyona girecek filmlerden biri olan, Mustafa Kotan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Konuşan Hayvanlar”, ailesinin çalıştığı hayvan koruma parkında büyüyen ve diğer insanlardan farklı olarak hayvanların konuşmalarını duyabilen bir gencin, hayvanları parkın hırslı sahibinden korumaya çalışmasını anlatıyor.

Bayram Namazı
Kurban Bayramı namazı; Hatay’da 06.25, Ankara’da 06.33, İstanbul’da 06.47, İzmir’de 06.58, Çanakkale’de 06.59 ve Iğdır’da 05.48’de kılınacak.

Değer kazandı
Dolar karşısındaki pozitif seyrini 4’üncü işlem gününe taşıyarak, diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden pozitif ayrışan Türk Lirası, haftalık bazda yüzde 2’ye yakın değer kazandı.

Yeni düzenleme
Bankalardan kredi kullanan firma ve grupların bağımsız denetim raporu sunma zorunluluğunun başladığı 500 milyon TL’lik sınırın 100 milyon TL’ye düşürülmesi planlanıyor.

Bayram trafiğinde
Sürücülere uyarı
Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan “Uykusuzluk ve yorgunluk kaza yapma olasılığını artırıyor. Bu nedenle uykusuz ve yalnız yola çıkılmaması gerekiyor” dedi.

Doğu Akdeniz’de
Sahillerde yoğunluk
Doğu Akdeniz’de etkili olan sıcak ve nemin yanı sıra yaklaşan Kurban Bayramı tatili nedeniyle, otellerde doluluk, sahillerde ise yoğunluk yaşanıyor.

Hatay’dan İstanbul’a!
Yangın korkuttu…
Mersin’in Tarsus ilçesinde bir yolcu otobüsünde seyir halindeyken yangın çıktı. Alınan bilgiye göre, içindeki 44 yolcusuyla Hatay’dan İstanbul’a giden Ahmet Okçu yönetimindeki Metro Turizm’e ait 34 GN 8564 plakalı otobüsün motor bölümü, Pozantı-Tarsus-Mersin otoyolunun Gülek Boğazı yakınlarında henüz belirlenemeyen nedenle alev aldı. Sürücünün otobüsü yol kenarına yanaştırmasının ardından yolcular tahliye edildi. Yolcuların tahliyesinin ardından alevler aracı tamamen kapladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında araç kullanılamaz hale geldi. Otobüsün şoförü Ahmet Okçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, otobüsün alev aldığını fark edince ilk olarak yolcuları güvenli bir şekilde tahliye ettiğini belirtti. Yangın söndürme tüpüyle aleve müdahale ettiğini vurgulayan Okçu, buna karşın çabasının yetersiz kaldığını anlattı. Bu arada, yaralananın olmadığı olay nedeniyle otoyolda trafikte aksamalar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Bayram kutlaması
Sosyal medyadan
AÜ Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, son yıllarda bayramların, geleneksel ritüeller dışında sosyal medyadan kutlandığı belirtildi.

Bakanlık hazır
Sağlık Bakanı Fahreddin Koca, Kurban Bayramı’nda 22 bin hekim, 78 bin hemşire, 30 bine yakın da diğer sağlık çalışanlarından olmak üzere 130 bin personelin görev yapacağını söyledi.

Kurbanlık hisse
Diyanet uyarısı
Diyanet İşleri Başkanlığı: “Bazı kampanyalarda, ‘Şu kadar et karşılığı hisse alınmaktadır’ deniliyor. Onun üzerinde artan kısımlara da yeni hisseler oluşturulduğunu duyuyoruz ya da şahit oluyoruz. Bu, dinen uygun değil!”

31 İl daha
Türkiye’de 1 milyar dolarlık pazar oluşturması beklenen kenevir, hem üreticinin hem de sanayicinin gündemine oturunca, üretim için iller sıraya girdi, tarlalar da yok satmaya başladı. Bu arada, kenevir üretimi için 31 İl daha başvuruda bulundu.

Lisanslı depoculukta
Teminat düzenlemesi
Lisanslı depo işletmecileri tarafından verilen teminatlar, Lisanslı Depoculuk Tazmin Fonu tarafından takip edilecek ve geçerlilik sürelerinin dolmasından en geç bir ay önce, güncelliğini yitirme veya değer kaybına uğrama riski bulunması halinde Ticaret Bakanlığı’na bildirilecek.