Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Gastronomi Etkinliği 5 Ekim’de

Gastronomi Etkinliği 5 Ekim’de
Yemek Yarışması…
Gastronomi ünvanlı ilimiz Hatay’da, önümüzdeki ayın başında “Yemek Yarışması” düzenleniyor. Herkesin katılabileceği ve izleyebileceği Yemek Yarışması, 5 Ekim günü Antakya Palladium AVM’de yapılıyor. Başvuruların 2 Ekim Çarşamba gününe kadar yapılabileceği belirtilen Yemek Yarışması’nda ilk 4’e giren yarışmacılara ödül verileceği kaydedildi. Ödüller; 1’inciye 1000 TL, 2’nciye 750 TL, 3’üncüye 500 TL ve 4’üncüye küçük ev aleti şeklinde belirlendi.

Avukatlara kolaylık
Avukatlar, UYAP üzerin-den, Elektronik Vekalet Pulu (e-Pul) almak veya harç ödemesi yapmak istediklerinde kredi kartı kullanabilecek. Kredi kartı ile ödeme yöntemini seçen avukatlar, bu hizmetten yüzde 1,89 masraf ödeyerek faydalanabilecek.

Kongre
3 Kasım’da
Saadet Partisi basın biriminden yapılan açıklamada, 7’nci Olağan Büyük Kongre’nin, 3 Kasım Pazar günü Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşti-rileceği duyuruldu.

Ev alma zamanı
Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay: “Faizlerdeki düşüşle birlikte, konut zammı da gündeme gelecektir. O nedenle, kendisi için uygun evi bulanların beklememesi gerektiğini düşünüyorum. Konut almanın tam zamanı.”

Uzmanlar uyardı
Çevrim içi oyunların gençleri pedagojik açıdan olumsuz etkilediğini ifade eden uzmanlar oyunlardaki chat grupları ve klan sistemiyle suistimale açık ve savunmasız bir ortam oluşması nedeniyle ebeveynlere uyarılarda bulundu.

Nakite bağlılık az
ING’nin Yeni Teknolojiler Raporu’na göre, ABD’lilerin yüzde 18’i, İngilizlerin yüzde 20’si, Almanların ise yüzde 16’sı nakitsiz bir dünyayı tercih ederken, Türkiye’de bu oran yüzde 46 olarak belirlendi.

Bakanlık açıklaması
İçişleri Bakanlığı’ndan; Türkiye genelinde 29 bin 569 personelin görev aldığı “Aranan Şahıslar Operasyo-nu”nda 7 bin 495 ayrı adreste arama yapıldığı, çeşitli suçlardan aranan 2 bin 806 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Hikaye anlatılmalı!
Ankara, ATO Congresi-um’da gerçekleştirilen ve Hatay’ın tescilli ürünlerinin de yer aldığı “2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi”nde, “Yerel Yönetimlerin Coğrafi İşaretlerin Korunmasındaki Rolü” konulu bir panel düzenlendi. Mesaj ise net oldu… “Zenginliğin, sadece coğrafi işaret ile işaretlen-mesi yetmez. Bunun bir de hikayesini, geçmişini de insanlığa anlatmamız lazım.”

Mezun İstihdamında
“Boğaziçi” ilk sırada
Mezunların İstihdam Derecelendirmesi sonuçlarına göre, Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye’den 201-250 bandına yerleşerek dereceye giren tek üniversite oldu.

Önemli veri
7 Ekim Pazartesi: 17:30/Nakit Bütçe Dengesi/Eylül/Önceki: + 5.7 milyar TL

Vatandaşa çağrı
Tüketici farkındalığının artırılması hedefiyle hayata geçirilen proje kapsamında, güvenli olmayan ürünlerle ilgili şikayetlerin tek bir noktadan yapılmasına olanak tanıyan “www.urunguvenligi.gov.tr” adresi hayata geçirildi.

Destek talebi
Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, “Üreticinin bir kilogram sütünü sattığında 1,3 kilogram yem alabilmesi garanti altına alınmalı” dedi.

Artık ‘zorunlu’
Kamu Sağlık Tesisleri Ruhsatlandırma Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, özel sağlık kuruluşlarından sonra, kamuya ait sağlık kuruluşlarının ruhsatlandırılması da zorunlu hale getirildi.
.