Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Kültür-Turizme 140 Personel alınacak

Kültür-Turizme 140 Personel alınacak
HATAY’A 2 KONTENJAN
Kültür ve Turizm Bakanlığı taşra teşkilatı birimlerinde koruma ve güvenlik hizmetlerinde çalıştırılmak üzere, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla ülke genelinde toplam 140 sürekli işçi kadrosundan personel alımı yapılıyor. 140 personelden Hatay için 2 kontenjan ayrıldı.
Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) internet sitesinden, 30 Eylül ile 4 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle, talep şartlarına uygun başvuru sayısının toplam açık iş sayısının dört katı olan 560’ı aşması hainde, açık iş sayısının 4 katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar, sözlü sınava tabi tutulacaklar. Kura çekiminin 17 Ekim günü yapılacağı duyuruldu.

İstanbul’da “Hatay Tanıtım Günleri”
BUGÜN BAŞLIYOR
Hatay Valiliği koordinesinde, STK’ların katılımı ile düzenlenen İstanbul’da “Hatay Tanıtım Günleri” bugün başlıyor. İstanbul-Maltepe’de hazırlıklar tamamlandı. Etkinlikler, Pazar akşamına dek sürecek.

Hatay-Didim uyuşturucu trafiğine darbe
YAKALANDILAR
Türkiye’nin tatil kenti Didim’e Hatay’dan götürülmek istendiği öne sürülen uyuşturucu, Didim KOM Polisi’ne takıldı. Didim KOM Polisi’nin, Hatay ile Didim arasında kurulmak istenen uyuşturucu köprüsünü yıktığı bildirildi. İlimiz Hatay ve Didim’de yapılan eş zamanlı operasyonla, iki kişi, uyuşturucu madde ve uyuşturucu hazırlamada kullanılan malzemelerle yakalandı. Adliyeye sevk edilen Hatay’dan F.H. ile Didim’den H.A. adlı sanıklar, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Hazine, Dörtyol’da 49 yıllığına
10 dönümlük sahili kiralıyor
İlimiz Dörtyol sahilinde, 10 dönümlük alan 49 yıllığına kiralanıyor. Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, değeri 2 Milyon 20 Bin lira olan sahil şeridindeki 10 dönümlük alan üzerinde tesis kurmak isteyenlerin kiralama için başvurularını 1 Ekim ile 1 Kasım 2019 tarihleri arasında yapabileceklerini duyurdu.

Yanan bölgelere…
Orman Mühendisleri Odası, Ege ve Akdeniz bölgelerinde tahrip olan orman alanlarına, “küllerinden doğan” kızılçamın dikilmesini önerdi.

140 işçi alınacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koruma ve güvenlik hizmetlerinde çalıştırılmak üzere İŞKUR aracılığıyla “sürekli işçi” kadrolarına 43 ilde 140 personel alımı gerçekleştirilecek. İŞKUR’un internet sitesi üzerinden yapılacak başvurular 30 Eylül’de başlayacak ve 04 Ekim’de sona erecek.

MHP toplanıyor
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Merkez Yürütme Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarıyla 30 Eylül’de bir araya gelecek.

MEB düzenlemesi
Milli Eğitim Bakanlığı 9’uncu sınıfta başarısız olup tekrar yapan öğrencileri mesleki eğitim merkezlerine yönlendirmek için çalışma yapıyor. MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, bu merkezlere giden öğrencilerin artık diploma sahibi olup lise mezunlarının haklarından yararlanabile-ceklerini söyledi.

Yargı Paketi ile…
Yargı paketi ile beraber; beş yılın altındaki ceza içeren ve istinafta kesinleşen ‘terör propagandası, Cumhurbaşkanına hakaret, devleti aşağılama, silahlı örgüt, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ suçlarına temyiz yolu açılacak. 10 bin hükümlünün dosyası için kanun yürürlüğe girdikten sonra 15 gün içinde Yargı-tay’da temyiz ve tutuklulu-larının yeniden değerlendiril-mesi gündeme gelecek.

KDK’dan çözüm
Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), haksız şekilde başka yere tayin edilen ve maaşı bir ay kesilen emniyet müdürlüğünde teknisyen yardımcısı olarak çalışan kişinin mağduriyetini çözdü.

Hatay MKÜ ev sahipliğindeki organizasyon bugün Antakya’da başlıyor:
TÜSEM ÇALIŞTAYI…
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), bugünden başlamak üzere üç gün sürecek önemli bir bilimsel organizasyona ev sahipliği yapıyor. MKÜ ev sahipliğindeki, kısa adı TÜSEM olan Türkiye Sürekli Eğitim Merkezleri Sonbahar Toplantısı, bugün Antakya Anemon Otel’de yapılıyor. TÜSEM toplantı ve Çalıştayı, 27-28-29 Eylül olmak üzere, 3 gün sürecek.

Sınıra Tank Takviyesi
İlimiz Hatay’a daha önce çeşitli birliklerden demiryolu ile getirilen ve Kırıkhan ilçesinde bekleyen tanklar, askeri TIR’lara yüklene-rek, geniş güvenlik önlemeleri altında yola çıktı. Tanklardan oluşan sevkiyatın, sınır birliklerine takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

GÜBRETAŞ % 45 kapasite arttırdı
Gübretaş, 1954 yılında Türkiye’nin ilk kimyevi gübre fabrikasını kurduğu İskenderun’a yeni ve modern bir tesis daha kazandırdı. Yatırımı yeni tamamlanan ve Gübretaş’ın depolama kapasitesini 472 bin tona yükseltecek yatırım, 59 milyon TL’lik bütçeyle gerçekleştirildi. Tesis bünyesinde lojistik depolarının yanı sıra İskenderun Bölge Müdürlüğü ve İskenderun Laboratuvarı da tamamlanarak hizmete alındı. İskenderun-Sarıseki’de düzenlenecek olan etkinlik, bugün saat 10.30’de başlayacak.

Rifat Hisarcıklıoğlu
Öğrencilere seslendi
“Önce hayal kurun. Herşey hayal etmekle başlar. Burada kendinize sınır koymayın. Sonra bu hayal içinden kendinize bir hedef seçin. Bunları gerçekleştirmek için de çok çalışın. Çalışmadan hiçbir hedefe ulaşamazsınız.”

Dava ertelendi
Gezi Parkı olaylarında 16 Haziran 2013’te yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra 11 Mart 2014’te hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın davası, sanık polis memuru F.D.’nin, gaz tüfeği kullanımı için istenen yeni Bilirkişi Raporu’nun hazırlanama-ması nedeniyle ertelendi.

Erişime engel
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mevzuata aykırı şekilde ürün satışı yapan 3 bin 732 internet sitesine erişimin engellenmesi için Erişim Sağlayıcıları Birliğine başvuru yapıldığını söyledi.

Turizmci endişeli
2019’u 50 milyon turistle kapatarak rekor kırmaya hazırlanan Türkiye’nin turizm sektöründe, moraller, Thomas Cook iflası ile bozuldu. Küçük ve orta ölçekli yüzlerce otelin yeni sezona mali krizle girmesi endişesi hakim.

Çözüm olacak mı?
Ak Parti’ye göre, Ekim’de TBMM’ye sunulacak yargı paketi, düşünce ve ifade özgürlüğünü güvence altına alan hükümler içeriyor. Muhalefetteki 5 parti ise paketi yeterli görmeyerek kendi teklifini sunmaya hazırlanıyor.

Yerinde ziyaret
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu’nun, Oda üyesi işletmelere yönelik ziyaretleri devam ediyor. Her fırsatta üyelerini işyerlerinde ziyaret etmeye özen gösteren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyelerinin son ziyaret adresi, Palmiye Hastanesi oldu. İTSO Heyeti, ziyaretlerinde, hastane yetkilisi Mithat Ceritbinmez’e “hayırlı işler” temennisinde bulundular.
İTSO Yönetimi’ni kapıda karşılayan Palmiye Hastanesi yetkilileri, ziyaretten ötürü memnuniyetlerini dile getirdiler. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Oda olarak, üyelerinin sorunla-rının çözümü noktasında çaba sarf ettiklerini belirterek, Ceritbinmez’e Hastane Başhekimi Yılmaz Şahutoğlu ve ekibine başarı diledi.

Önemli veri
30 Eylül Pazartesi: 10:00/Dış Ticaret Dengesi/Ağustos/Önceki: – 3.19 milyar dolar