Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Hatay’da YPG’liye Müebbet Hapis

Hatay’da YPG’liye Müebbet Hapis
Zeytin Dalı Harekatı sırasında Afrin’de Şehit olan askerlerin cenazelerini kaçıran YPG’li teröristin ilimiz Hatay’daki yargılaması sonucu, müebbet hapis cezası çıktı. Suriye’de, Türkiye Jandarmasının takibi sonucu yakalanarak Hatay’a getirilen YPG/PKK’lı terörist Duzyer Kurdi’ye, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” suçundan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Ptt Hizmetlerine 25 Zam
PTT, mektup ve benzeri hizmetlerine % 25 zam yaptı. Mektup ve benzeri posta hizmetleri, 2019 yılı Ekim ayına kadar 2 liraya götürülmek-teydi. Ancak Ekim ayında yüzde 20 zamla 2.4 liraya yükseltilen en düşük posta ücreti, 2 Mart 2020 tarihi itibariyle yüzde 25 zamla 3 liraya çıkarıldı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), PTT’den gelen mektuplarla ilgili yeni zam talebini onayladı. BTK’nın aldığı zam kararına göre, ağırlığı 20 grama kadar olan haberleşme gönderi-leri için müşterilerden artık 2.4 lira yerine 3 lira temel ücret alınacak. En düşük mektup gönderisi, böylelikle yüzde 25 zamlanmış oldu.

İdlib çağrısı
Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) Nezdinde Daimi Temsilciliği, AB’nin, göçmen akınının durması için Türkiye’ye Suriye konusunda yardımcı olması ve mevcut göçmen mutabakatına sadık kalması gerektiğini bildirdi.

Seminer düzenlenecek
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği (İSADER) işbirliğiyle, 23 Mart-10 Nisan tarihleri arasında Sigortacılık Meslek Eğitim Semineri düzenlenecek. Açıklamada, “Seminere katılmak isteyenlerin İSADER’e başvurmaları gerekmektedir” denildi.

Meclis Toplanıyor
Antakya Belediye Meclisi, Mart ayı ikinci toplantısını 6 Mart Cuma günü (bugün) yapıyor. Meclis’in bugünkü toplantısında; Parka Şehit ismi verilmesi, imar tadili teklifleri ile komisyon raporu olmak üzere, 3 madde bulunuyor.

Umre Dönüşü
14 Gün Kuralı
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Hatay Müftülüğü, umre dönüşü, kutsal topraklardan gelen kişilerin 14 gün süresince konulan kurallara uymaları gerektiğini duyurdu. Korona Virüs tehlikesine karşı sıralanan “Umrecilerin uymaları gerekli 14 gün kuralı” ise şöyle:
Umre Dönüşü 14 Gün Kuralı
-Dönüşte ilk 14 gün evde geçirilmelidir.
-Mümkünse, ziyaretçi kabul edilmemelidir.
-Bulunan ortam sık sık havalandırılmalıdır.
-Yaşlı ve kronik hastalarla temas kurulmamalıdır.
-Eller, normal sabunla sık sık yıkanmalıdır.
-Havlu gibi eşyalar ortak kullanılmamalıdır.
-Evden çıkılacaksa, mutlaka maske takılmalıdır.
-Soğuk algınlığı belirtisinde sağlık kuruluşlarına başvurulmalıdır.
-Rapor almak gerekiyorsa, sağlık kuruluşları yetkilidir.

Depremzedeye yardım
İçişleri Bakanlığı, deprem sonrası Elazığ ve Malatya’ya gönderilen nakdi yardımın 136 milyon 500 bin liraya ulaştığını bildirdi.

Hasan Fisso Galası Bugün
Oyuncularının tamamı Hataylı olan “Hasan Fisso 2” filminin galası bu akşam. Gala, Samandağ Yeni Çarşı İşhanı’nda yapılıyor. 6 Mart saat 19.00’da, Samandağ Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek uzun metrajlı Arapça komedi sinema filmi Hasan Fisso 2’nin Galası’na isteyen herkesin katılabileceği, katılımın ücretsiz olduğu duyuruldu.
Meriç Bucak ve Berkan Aktepe’nin yönetimindeki “Hasan Fisso 2” filminde; Fevziye Güneş, Meriç Gültekin, Damla Sebzeci ve Özkan Rende başrolü pay-laşırken, oyunda rol alan diğer oyuncular şunlar: Alican Gültekin, Mehmet As-lanyürek, Lümeys Dede, Aziz Mansur-oğlu, Erkan Rende, Nihat Mugil, Hatice Kara, Gülcan Akar, Bülent Ateş, Uğur Arslan, Olcay Ğantur, Mehmet Murabid.

Uyuşturucu Derneği Uyarısı
Çocuklar, Çocukluğunu Yaşamalı…
İlimizde, kısa bir süre önce kuruluşu tamamlanan Uyuşturucu ile Mücadele Derneği, çocukların ve gençlerin bu illete yakalanmaması için, çocukların çocukluklarını ve gençlerin de gençliklerini yaşaması uyarısında bulundu. Hatay Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nin bu konudaki uyarı mesajı şöyle:
“Çocuk, yetişkin değil, sadece çocuktur. Çocuktan bir yetişkin olgunluğu beklemek, çocukluk dönemini zarara uğratır. Böylesi bir beklenti, onun çocukluk yaşamına da haksızlıktır. Çocuk, çocukluk hayatını yaşayabildiği kadar ruhen sağlıklıdır. Çocuksu bir hayat sürememiş kişilerin, yetişkinlik yılları duygusal yetersizlik içindedir. Böylesi kişiler, gergindirler, çabuk sinirlenirler. Birçok yetişkinin kendi eşlerine olan duyarsızlıkları; çocuklarına olan tahammülsüzlükleri, öfke kontrol bozuklukları bu yetersizliğin yıllar sonra dışa vurumudur. Zira öfke kontrol sistemi dengesi, çocukluk yıllarında oluşur. Duygularını yaşının gereği gibi yaşayamamış, ebeveyni ile ruhsal doyumlar elde edememiş kişilerin ortak dramı, tahammülsüz oluşlarıdır. Çocuğuna iyilik yapmak isteyen bir yetişkinin yapacağı en büyük iyilik, onun çocukluğunu yaşamasına izin vermektir. Çocuklarda görülen bütün anormal davranışın temelinde onun çocukluğunun engellenmesi vardır.”

Yarın enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Kuzeytepe Mahallesi 272, Gülderen, 257, Güneş, 260, Ataürk(Yeni), 105, 125, 159, 105(Yeni), 245, 247, Eylül, 243, 251, İstiklal, 3, 242, 234, Zeytinlik, 250, 252, 236, Mustafa Kemal, A.Taner Kışlalı, 240, İnci, 241, 233, Girne, Atatürk, Funda, Yunus Emre, Ata, Emek, 278, 254, Mevlana, Anıt, 261, 253, Sakarya, İnönü ve 262 Sokak ile Dikmece Mahallesi Ziyaret, Dikmece, Atatürk ve Yukarı Dikmece Sokak ve Oğlakören Mahallesi Oğlakören Sokağa 09:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Tanışma Mahallesi ile Atayurdu Mahallesi Atayurdu Sokağa 9:00-15:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Konarlı Mahallesi Uğur Mumcu (Konarlı) ve Tmo Sokağa 9:30-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Konacık Mahallesi Karaçay Sokak ile Tülek Mahallesi Yazı Sokağa 9:30-17:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Şarkonak Mahallesi 415, 416, 420 ve Nisani Çapar Sokağa 17:30-18:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Övündük Mahallesi 234, 212, 218, Atatürk (Övündük), Deniz (Övündük), 207, 274 ve Güleryüz (Övündük) Sokağa 09:00-10:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Şarkonak Mahallesi 524, Şirin, 381 ve 395 Sokağa 12:00-13:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Konarlı Mahallesi Atatürk (Mustafa Kemal) Sokak ile Karaağaç Şarkonak Mahallesi Yıldıztepe (Şarkonak) ve Akdeniz (Mustafa Kemal) Sokaklara 14:00-15:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Konarlı Mahallesi 77, 70, 69, 72 ve 73 Sokaklara 15:30-16:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Övündük Mahallesi Atatürk (Övündük) Sokağa 10:30-11:30 saatleri arası,
Defne İlçesi Dursunlu ve Sümerler Mahallesi Dursuniye, Şehit Zeyno Güzelkokar, Virani ve Yamaç
2 Sokaklara 10:00-12:00 saatleri arası,
Hassa İlçesi Dedemli Mahallesi Dedemli Sokağa 09:00-17:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Karaçağıl Mahallesine 09:00-17:00 saatleri arası,
Kumlu İlçesi Muharrem Mahallesine 09:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Seldiren Mahallesi Cumhuriyet Sokağa 09:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek. -Haber Merkezi-

Dr. Parlar’dan Başsağlığı Mesajı
CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Partisine mensup Antakya Belediye Meclis üyesi Mehmet Doğru’nun ölümüne üzüldüklerini bildirdi. CHP İl Başkanı Parlar’ın taziye mesajı şöyle:
“Antakya Belediye Meclis üyemiz Mehmet Doğru’nun vefatından büyük üzüntü duydum. Yakınlarına, sabır ve başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.”

AÖF Sınavları
28-29 Mart’ta
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi ara sınavı, 28-29 Mart tarihlerinde yapılıyor. Sınavların koordinasyonundan sorumlu birim açıklamasında, belirtilen tarihlerde sınav görevi almak isteyen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) görevlilerinin, http://gis.atauni.edu.tr adresinden görev tercih yapmaları gerektiği ifade edildi. Duyuruda, “Görev tercihi yapmayan görevlilere, sistem tarafından görev verilmemektedir. Görev tercihlerinin, 10.03.2020 Salı günü saat 23:59’a kadar yapılması gerekmektedir” denildi.

TOZ BULUTU
Meteoroloji, ilimiz Hatay için “toz bulutu ” uyarısında bulundu. Meteoroloji, tahmininde, dün için ilimiz Hatay’a toz uyarısında bulunuldu. Duyuruda, “Toz taşınımının, öğleden sonra saat 16.00’ya kadar sürmesi bekleniyor. Yağış alan yerlerde çamur, hava kalitesinin düşmesi ve trafikte seyir halinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var” denildi.

e-Devlet’ten
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), e-Devlet Kapısı’na özel geliştirilen “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” adlı hizmetin kullanıma açıldığını duyurdu..

Seminer düzenlenecek
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği (İSADER) işbirliğiyle, 23 Mart-10 Nisan tarihleri arasında Sigortacılık Meslek Eğitim Semineri düzenlenecek. Açıklamada, “Seminere katılmak isteyenlerin İSADER’e başvurmaları gerekmektedir” denildi.

1500 Polis
Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında kurulan Arama Kurtarma Şube Müdürlüklerinde görevlendirilen yaklaşık 1500 polis, afet anında arama ve kurtarma faaliyetleri icra edecek.