Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

İçişleri kararı: Bar, Pavyon,

İçişleri kararı:
Bar, Pavyon, Gece Kulüpleri Kapalı…
İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine Koronavirüs Genelgesi yayınladı. Genelgeye göre, tüm ülkede gece kulüpleri, bar ve pavyon gibi eğlence mekanlarının tüm faaliyetleri 16 Mart 2020 Pazartesi günü saat 10:00 itibari ile geçici süreliğine durduruldu.

CHP Kurultayı İptal
CHP, Nisan ayında yapmayı öngördüğü kurultayı, ülkede baş gösteren koranavirüs salgını tehlikesine karşı, önlem olarak ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu. CHP’de kurultay iptali kararı, MYK ve Parti Meclisi tarafından alındı.

H.T.Ş. üyesi Hatay’da yakalandı
HtŞ üyesi olduğu belirtilen bir Türk, Suriye’den ülkemize geçmek isterken yakalandı. Edinilen bilgilere göre, Türk asıllı C.A. adlı H.T.Ş. terör örgütü üyesi şüpheli, Reyhanlı’dan kaçak yollarla ülkemize geçmek isterken yakalandı. Yapılan araştırmada, şüpheli C.A. hakkında Adıyaman Sulh Ceza Mahkemesi’nde yakalama emri olduğu ortaya çıktı. Sanık, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Diyanet açıklaması:
Cami yerine evde namaz kılınacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, Cuma ve günlük namazların camiler yerine evde de kılınabileceğini duyurdu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Koronavirüs salgını tehlikesine karşı açıklaması şöyle:
“Koronavirüs tehdidi ortadan kalkan kadar, Cuma Namazı başta olmak üzere, tüm cami ve mescitlerde cemaatle birlikte namaz kılınmasına ara verildi. Camiler, bireysel ibadet yapmak isteyenlere açık olacak, toplu şekilde ibadet etmek isteyenlere müsaade edilmeyecek. Salgın nedeniyle, cemaatle birlikte namaz kılmanın tehlikesi görülmektedir. Dinimiz, insan sağlığına her zaman önem vermektedir. Peygamber efendimiz, ‘Bir yerde veba hastalığı varsa, oraya girmeyiniz. Bulunduğunuz yerde veba varsa, oradan uzaklaşın’ demiştir. Efendimiz, burada salgına karşı alınması gereken tedbirin gereğini vurgulamıştır. Bu meyamda, doğal afet veya salgın hastalık sebebiyle cemaate katılmanın zor veya tehlikeli olduğu zamanlarda, namazların evlerde kılınmasının uygulamalarının varlığı da bilinmektedir. Yeni tip koronavirüsün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar, Cuma Namazı başta olmak üzere, cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınmasına ara verilmesine karar verilmiştir.”

Resmi bilgi!
Uzmanlar, yeni tip koronavirüsle ilgili yalnızca güvenilir, resmi kaynaklardan haber alınması ve konunun sürekli sosyal medyada araştırılmaması önerisinde bulundu.

Duruşmalar
Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Akıncı Üssü Davası’na 30 Mart’a kadar ara verdi. Ankara’da diğer mahkemeler de duruşmaları ertelemeye başladı. İstanbul’da ise 14 Nisan’a kadar sadece tutuklu sanıkların yargılandığı davaların duruşmaları yapılacak.

Şube Müdürü Asker’in acılı günü
BABASI VEFAT ETTİ
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ahmet Rasim Asker, baba acısı yaşadı. Şube Müdürü A.Rasim Asker’in vefat eden babası, dün öğle namazını müteakip Osmaniye merkezinde defnedildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

Karantina önlemi
Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda’dan İstanbul’a gelecek vatandaşlar, 14 gün süreyle İstanbul’da karantina/gözetim altına alınacak.

Emsal karar
Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), başvurucunun kredi kartını rızası dışında üçüncü kişilere teslim ettiği gerekçesiyle bir bankaya 50 bin lira idari para cezası verdi.

MEB düzenlemesi
Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), binlerce ustanın “usta öğreticilik” eğitimlerinin uzaktan eğitimle yapılmasının önünü açan düzenleme yapıldı.

Ankara’ya destek
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), koronavirüsün etkilerinin en aza indirilmesi için hükümet ve kamu ile birlikte çalışmaya ve sürece katkı vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Ocak’ta azaldı
Özel sektörün yurt dışından sağladığı uzun vadeli kredi borcu, Ocak’ta 2019 yılsonuna göre 1,8 milyar dolara azalarak 189,8 milyar dolar oldu.

Üniversite hastanelerinde izinler kalktı
Ülkemizde Koronavirüs vakası ortaya çıkmasından sonra alınan önlemler kapsamında, YÖK de, üniversite hastanelerinde idari ve yıllık izinlerin kaldırıldığını bildirdi. YÖK Genelgesi şöyle:
“Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nün 16/03/20202 tarihli ve E.12461 sayılı yazıları uyarınca, COVID-19 salgınıyla etkin bir şekilde mücadele edebilmek maksadıyla, yükseköğretim kurumları tıp fakülteleri üniversite hastaneleri/üniversite sağlık uygulama ve araştırma merkezlerindeki sağlık hizmet sunumunda görev alan akademik ve idari personel ile (b) tıp fakültesindeki intörnlerin durumunun Yükseköğretim Kurulu’nca değerlendirilmesinin talimatlandırılmasına binaen, Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nca aşağıdaki kararlar alınmıştır:
-Üniversitelerimizin tıp fakültesi hastaneleri/sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde görev yapan bütün personelin yasal mazeretleri (evlilik, ölüm, analık, hastalık ve refakat) hariç yıllık izinleri durdurulmuştur.
– Yurtdışında bulunan akademik ve idari personelin yurda dönüş tarihlerinden itibaren 14 gün evde tecrit oldukları sürede idari izinli sayılmaları uygulamasına devam edilecektir.
-Yükseköğretim kurumlarındaki birimlerin üst yöneticileri de dahil olmak üzere kanser, organ nakli gibi ciddi sağlık sorunları olan akademik ve idari personelin durumları rektörlüklerce değerlen-dirilerek idari izinli sayılıp sayılma-yacaklarına karar verilecektir.
– Tıp Fakültesi’ndeki intörlerin, intörnlük uygulamalarına devam etmeleri hususuna ilgili üniversite rektörlüklerince karar verilecektir.”

Arsuz’a Myo Neden Yok?
İki dönem İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclis üyeliği görevinde bulunan bir okurumuz, Arsuz turizm bölgesine yüksekokul kazandırılmamasıyla ilgili ilginç, bir o kadar da düşündürücü bir yazıyı kaleme aldı. Okurumuzun, “Arsuz’a bu kadar zulüm neden?” başlıklı ilginç yazısı aynen şöyle:
“İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) Erzin’e Meslek Yüksekokulu açılması için verdiği başvurunun YÖK tarafından kabulüne çok sevindim. Erzin’e, hayırlı ve uğurlu olsun.
Yaklaşık 2 yıldır İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda Meclis üyesi olmam münasebetiyle, Meclis toplantılarında, platformlarda ve sosyal medyada, Hatay’ın incisi, turizm cenneti, kış aylarında yaklaşık 100.000 nüfusa sahip Arsuz’a Meslek Yüksekokulu açılması için defalarca savaş verdim, ama maalesef bu mücadelede yanımızda çok az sayıda insanı gördük. Rektör Bey’e her söylediğimizde; tek kampüs, altyapı ve ilk hedeflerinin ana kampüs olduğu bahanelerini duyduk. Ama bakıyorum, istenildiği zaman yapılabiliyormuş.
İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) gelecek yıl açılacak yeni bölüm, programlar ve Meslek Yüksekokulları;
1- Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü
2- Hibrit ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Programı
3-İHA Teknolojisi ve Operasyonları Programı
4-İSTE Erzin OSB Meslek Yüksek Okulu
5-İSTE Dörtyol Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu
6- İSTE Dörtyol MYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı
Arsuz Kaymakamlığı’na, Arsuz Belediyesi ve Meclis üyelerine, Arsuz STK’larına ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda yüzlerce üyesi olan, üniversiteye yardımlarını esirgemeyen İTSO Yönetimi ve Meclis üyelerine açık çağrımdır, Arsuz’a yüksekokul kazandırmak için tüm gücünüzü kullanın ve Rektör Bey’e gereken baskıyı yapın.
Rektör Bey’in Arsuz ile ilgili önyargıları var, buna kanaat getirdim. İskenderun, yıllarca, merkez kampüsü Antakya’da olan Mustafa Kemal Üniversitesi’nin yüksekokul öğrencilerini misafir etti. Bugün Arsuz’da, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin yüksekokul öğrencilerini misafir etse, kampüsler kurulsa, yurtlar olsa kötü mü olur? Arsuz, 12 ay canlansa, daha güzel olmaz mı? Arsuz bunu hak etmiyor. Takdir Kamuoyunun.”

Güzel’den Hatayspor’a Kutlama
Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, bir mesajla, Hatayspor’un Ümraniyespor’u yenmesini kutladı. Başkan İbrahim Güzel’in mesajı şöyle:
“Hataysporumuz, yüzümüzü güldürmeye devam ediyor. Şampiyonluğa adım adım yürüyen takımımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.”

Dönenler yurtlara
Umre amacıyla Suudi Arabistan’da bulunan vatandaşlar, Türkiye’ye dönmelerinin ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 14 günlük karantina süresini geçirmeleri için Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara yerleştiriliyor.

Ertelendi
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, sürücü kursları sınavlarının Mart sonuna kadar ertelendiği bildirildi.

Fazla verdi
Bütçe gelirleri Şubat’ta 86,1 milyar lira, giderleri 93,5 milyar lira olarak hesaplandı. Bütçe Şubat’ta 7 milyar 363 milyon lira açık, Ocak-Şubat döneminde 14 milyar 139 milyon lira fazla verdi.

44’e çıkarıldı
Milli Eğitim Bakanlığı, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında, dezenfektan üretimi yapan mesleki ve teknik Anadolu lisesi sayısını 28’den 44’e çıkardı.

En fazla satış
Yılın ikinci ayındaki 4 bin 5 adet konut satışı, yabancıya satışta tarihin en iyi Şubat ayı rakamı olarak kayıtlara geçti.

Meteoroloji uyarısı
Hatay İçin Sağanak Yağış
Meteoroloji, ilimizi de içine alan bölgede şiddetli sağanak yağışlar eklendiğini duyurdu. Meteoroloji tahmin ve duyurusunda, “Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak yağış, rakımı 1500 m ve üzeri yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Hava sıcaklıkların hissedilir derecede (4 ila 8 C) azalacağı beklenmektedir” denildi.
Meteoroloji, yağışların Salı ve Çarşamba günü süreceğini bildirdi.

Test aşamasında
Amerikan AP haber ajansının ABD’li hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, Ulusal Sağlık Enstitülerince fonlanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının testinin, Seattle’daki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsü’nde yapılacağı ifade edildi.

18 oldu!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Az önce açıklanan ve yeni olan vaka sayısı, toplam 12’dir. Bunlardan 2’si ilk vakamızın temas çevresindendir. Şu ana kadar toplam vaka sayımızsa 18’dir” dedi.

Evden çalışma!
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan, teknopark şirketleri ile Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin, evden çalışması uygun görülen personel sayısını bildirerek, muafiyet ve teşviklerden Nisan sonuna kadar faydalanmaya devam edebileceği açıklandı.

Kapalıyız…
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı tüm kütüphaneler ile Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, “koronavirüs önlemleri” kapsamında 30 Mart’a kadar kapalı kalacak.

THY’den duyuru
THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, havayolu şirketi; Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç ve Danimarka çıkışlı seferlerini 18 Mart’tan 17 Nisan’a kadar durduracak.

Eğlenceye nokta!
İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında; pavyon, diskotek, bar ve gece kulüplerinin faaliyetle-rinin 16 Mart Pazartesi günü saat 10.00’dan itibaren geçici süreyle durdurulduğunu bildirdi.

İzin yok!
Diyanet İşleri Başkanlığı, koronavirüsün (Kovid-19) yayılmasına engel olmak için, 27 Şubat 2020 Perşembe günü itibarıyla Türkiye’den umre amaçlı seyahatlere izin verilmediğini bildirdi.

TBMM’de iptaller
AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında, TBMM grup toplantılarını iptal etti.

Sanal Diplomasi
Koronavirüs (Kovid 19) salgınının diplomatik ilişkilerde birçok teamülü yıktığını belirten uzmanlar, liderlerin de tokalaşmadan selamlaşma yöntemini denediğini, dünyanın bu yeni süreci, online iletişim üzerin-den, fiziksel temasa gerek kalmadan sürdürece-ğini, sanal diplomasinin devreye alınacağını kaydetti.

Bu hafta açıklanıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Piyasaların likiditeye erişiminde aksaklık olmayacak şekilde önlemler alındı, alınacak. Sektörleri kapsayacak destek ve önlem uygulanacak” dedi.