Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Cumartesi-pazar Sokağa Çıkma Yasağı

Cumartesi-pazar Sokağa Çıkma Yasağı
Kırtasiyeler açık olacak
Yükseköğretime giriş sınavları dolayısıyla, ülke genelinde, Cumartesi ile Pazar günleri sınırlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulama ile ilgili olarak Hatay Valiliği dün şu açıklamayı yaptı:
“Koronavirüs salgını ile mücadelede salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluştur-duğu riski yönetme, sos-yal izolasyonu temin me-safeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tut-ma amacıyla, 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve 28 Haziran 2020 Pazar günü 09.30 ile 18.30 arasında, belirli istisnalar çerçevesinde sokağa çıkma kısıtlaması getirilmiştir. Görülen lüzum üzerine, YKS sınavının yapılacağı okulların/ sınav merkezlerinin etrafındaki kırtasiyeler ve çalışanları kısıtlamadan muaf olacaklardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Ankara Birlik Vakfına
90.000 Euro Hibe Kredi
Ankara’da faaliyet gösteren ve başkanlığını İhsan Aydeğer’in yaptığı Ankara Birlik Vakfı’na Japonya’dan 90 bin Euro hibe kredi sağlandı. Haberi veren Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer, şunları söyledi:
“Bu sabah güne güzel bir haberle başlayalım istedim. Hatay Vakfı olarak, Japon Büyükelçiliği’nin hibe destekli bir programına, ‘ipekçilikte kadınlarımızın katılımı’ projemizle müracaat etmiştik. Dün gece, 90.000. Euro’luk projemizin kabul edildiğini memnuniyetle öğrendik ve bugün sizlerle paylaştık. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ancak bizlere büyük desteklerini esirgemeyen hemşerimiz, genç işadamı Şerif Tosyalı kardeşimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu projeyla, Japonya-Hatay arasında dostluk köprüsü kurulacağına, Hataylı kardeşlerimizle Japon halkı arasında kardeşlik bağlarının gelişeceğine inanıyoruz Bu bir başlangıçtır. Yolun açık olsun Hatay ve Hataylılar. Hayırlı olsun.”

Düğünler 1 Temmuz’da
Dans, halay, karşılama-uğurlama yasak…
İçişleri Bakanlığı’ndan Valiliklere gönderilen “Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler” Genelgesi’ne göre, düğün salonları 1 Temmuz’da açılabilecek. Düğün salonlarında misafirlerin oturma düzeni, masalar arası mesafe en az 1,5 metre ve sandalyeler arası 60 santimetre olacak şekilde düzenlenecek. Düğün mekanlarının girişlerinde, ortak kullanım alanlarında ve masalarda el antiseptiği veya dezenfektan bulundurulacak ve maske takılacak.
Köy ya da sokak düğünlerinde yemek verilmesi durumunda, tek kullanımlık malzemeler tercih edilecek. Düğün mekanlarında, gelin ve damat hariç halay çekilemeyecek, dans edilemeyecek, gösteri yapılamayacak. Düğünlerde karşılama, uğurlama ve takı merasimi sırasında tokalaşılmayacak, toplu fotoğraf çekimi yapılmayacak, takılar toplama kutusuna konulacak.
Genelgeye göre, düğünler, bulaşma riskini azaltmak amacıyla, mümkün olduğunca kısa sürede ve açık havada yapılacak.

BŞB Eğitim Kursları başlıyor
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde pandemi süreci dolayısıyla ara verilen eğitim destek kursları yeniden başlatılıyor. Edinilen bilgiye göre, Şirince Mahallesi Binkaya Salonu’nda yürütülen eğitim destek kursları için kayıtlar da başladı.
Yapılan açıklamaya göre, destek eğitimleri, 8 ve 12. sınıf öğrencileri için 1 Temmuz ile 14 Ağustos tarihleri arasında yapılırken, seviye tespit sınavlarının da 17 Ağustos ile 21 Ağustos günleri gerçekleştirileceği duyuruldu.
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan duyuruda, “Destek Eğitim Merkezimizin, 8. ve 12. sınıf kayıt, seviye tespit sınavı ve ders başlama tarihleri belli oldu. Ayrıntılı bilgi almak için 0326-2142633 numarasını arayabilirsiniz” denildi.

AÖ’de 1 Milyon Genç Sınavda
8 Temmuz’a kadar sürecek
Türkiye’de ve dünyada birçok alanda olduğu gibi, eğitim alanında da köklü değişiklikler yaşanmasına neden olan yeni tip koronavirüs tehlikesine karşı, Anadolu Üniversitesi, öğrenci odaklı çalışmalar yapmaya devam ediyor. Açık ve uzaktan eğitimdeki köklü tecrübesini dijital ortamlara aktaran Anadolu Üniversitesi, bahar dönemi ara sınavlarında 1 milyona yakın öğrencisini koronavirüs tehlikesinden uzak tutmak için online olarak sınava tabi tuttu.
Hiçbir öğrenciyi riske atmayarak bir ilki hayata geçiren Anadolu Üniversitesi, dönem sonu sınavlarını da, tüm önlemleri alarak, güvenli bir şekilde internet üzerinden gerçekleştireceğini bir süre önce duyurdu. 24 Haziran tarihinde başlayan ve 8 Temmuz’a kadar devam edecek olan dönem sonu sınavları için tüm imkanlarını seferber eden üniversite, evlerinde internet bağlantısı ya da gerekli teknoloji bulunmayan öğrenciler için Açıköğretim bürolarını steril hale getirdi. Bu sayede sınavlar süresince öğrenciler yaşadıkları şehirlerdeki bürolarda güvenli bir şekilde sınavlarına girebilecek.
1 milyona yakın öğrencinin gireceği sınavlar için daha önce kullanılan Çevrimiçi Sınav Sistemi’nden faydalanacak olan üniversite, 15 günü kapsayan sınavlar süresince, hiçbir öğrenciye mağduriyet yaşatmayacak çalışmaları devreye soktu. Geçen sınav döneminde, refakat edilmesi gereken engelli veya kronik hasta 4 bin 80 öğrenci için özel bir uygulama hazırlayan Anadolu Üniversitesi, 200’ün üzerinde öğrenciyi evlerinden sınava tabi tuttu. Ayrıca dönem sonu sınavları için toplam 183 öğrenci, yurt genelindeki 72 Açık Öğretim Bürosu’ndan randevu aldı. 129 engelli ve 65 yaş üstü 3 kişi için de planlama yapan Anadolu Üniversitesi, dezavantajlı öğrencilerin bulunduğu illerde gerekli tüm hazırlıklarını tamamladı.

İskenderun’da YKS dolayısıyla
SEMT PAZARI GÜNÜ DEĞİŞİMİ…
İskenderun Belediyesi, yarın ve Pazar günkü yükseköğretime giriş sınavları dolayısıyla hafta sonunda düzenlenecek semt pazarları takviminde değişikliğe gitti. İskenderun Belediyesi açıklamasında, “27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak olan 2020-YKS sınavları dolayısıyla öğrencilerimi-zin gireceği bu önemli sınavlarda olumsuzluklar yaşamaması için, Cumartesi günleri kurulan Mustafa Kemal Mahallesi Semt Pazarı Cuma gününe, Sakarya Mahallesi semt pazarı da Pazartesi gününe alınmıştır” denildi.

MKÜ’DE YAZ OKULU
Kayıtlar 29 Haziran-2 Temmuz’da
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) 2019-2020 Yaz Okulu açılıyor. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi 2019-2020 eğitim öğretim yılı yaz okulu, uzaktan eğitim şeklinde açılacak olup, dersler canlı (senkron) olarak verilecek, sınavlar da online olarak yapılacak. Kayıt başvuruları 29 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve 2 Temmuz Perşembe gününe kadar yapılabilecek.

TOPLU KONUT KREDİSİNE
133 BİN BAŞVURU
Düşük maliyetli konut kredisi başvurusu 133 bini geçti. Başvuruların değerlendirilmesi işlemi sürüyor. Bilindiği gibi Halkbank, Ziraat ile Vakıfbank, yeni binalar için % 0.64, eski binalar için % 0,74 üzerinden konut kredisi kullandırıyor. Bugüne kadar, 133 bin başvurudan 101 binin üzerinde vatandaşa 25 milyar TL üzerinde tahsis yapıldığı kaydedildi.

Kültür Sanat Muhabirleri Antalya’da
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından organize edilen ve ilki 12 Mart tarihinde, Ankara’da, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirilen “Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” etkinliğinin ikincisi 24-25-26 Haziran tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi. Etkinlikler, üç gün sürdü ve dün tamamlandı.
Anadolu’nun çeşitli illerinden Antalya’ya giden gazeteciler, 3 gün boyunca, “koronavirüs salgın hastalığı sebebiyle alınan tedbirlerden sonra Haziran ayında başlatılan yeni normalleşme sürecinde nasıl tatil yapılır” sorusunun cevabını bulmaya çalıştı. Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları Projesi, Antalya’nın ardından 9-10-11 Temmuz tarihinde İstanbul’da devam edecek ve 17-18-19 Temmuz tarihinde Erzurum’da son bulacak.

Samandağ Kaymakamlık Lojmanı Arsası Satışta
Yan Yana 3 Arsa İçin 10 Milyon Tl…
İlimiz Samandağ ilçesindeki kaymakamlık lojmanı yeri ile yanındaki 2 arsa, açık artırmalı ihalede satışa çıkartıldı. Satış, 6 Temmuz Pazartesi günü yapılıyor. Edinilen bilgiye göre, mülkiyeti Hatay Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na ait, Hatay ili Samandağ ilçesi Alevışık Mahallesi’nde bulunan 4749 parsel nolu, 675,00 m² yüzölçümlü ve vasfı arsa olan taşınmaz, Samandağ ilçesi Alevışık Mahallesi’nde bulunan 4747 parsel nolu, 419,00 m² yüzölçümlü ve vasfı arsa olan taşınmaz ve Hatay ili Samandağ ilçesi Alevışık Mahallesi’n-de bulunan 4208 parsel nolu 1.000,00 m² yüzölçümlü ve vasfı sulu bahçe olan taşınmazın satışı, 6 Temmuz Pazartesi günü Antakya’da yapılıyor. İhalede; 1000 m2 arsa için 5 milyon 222 bin TL, 419 m2 arsa için 1 milyon 571 bin TL ile 675 m2 arsa için 2 milyon 362 bin TL olmak üzere, toplam yaklaşık 10 milyon lira talep ediliyor.

Yargı Paketi
TBMM Genel Kurulu’nda, Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında hazırlanan Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin 20 maddeden oluşan birinci bölümü ve ikinci bölümünün ilk iki maddesi kabul edildi.

7 bin kişiye
Ülke genelinde gerçekleştirilen denetimlerde, maske kullanma zorunluluğuna aykırı davranan 7 bin 17 kişiye idari işlem uygulandı.

Gübre üretiyor
Hatay’ın Arsuz ilçesinde 3 çocuk annesi kadın girişimci, evinin yanına kurduğu çadırda 4 milyon solucanla yılda 35 ton gübre üretimi yaparak, aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Bugün enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde bugünkü kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Kuzeytepe Mahallesi 272, Gülderen, 257, Güneş, 260, Atatürk(Yeni), 105, 125, 105(Yeni), 245, 247, Eylül, 243, 251, İstiklal, 3, 242, 234, Zeytinlik, 250, 252, 236, Mustafa Kemal, A. Taner Kışlalı, 240, İnci, 241, 233, Girne, Atatürk, Funda, Yunus Emre, Ata, Emek, 254, Mevlana, Anıt, 261, 253, Sakarya, İnönü ve 262 Sokak ile Dikmece Mahallesi Ziyaret, Dikmece, Atatürk ve Yukarı Dikmece Sokaklar, Gülderen Mahallesi Gülderen Sokak ile Oğlakören Mahallesi Oğlakören Sokağa 09:00-15:30 saatleri arası,
Antakya İlçesi Üzümdalı Mahallesine 09:30-17:30 saatleri arası,
Antakya İlçesi Alahan Mahallesi Kale ve Fatih Sokaklar ile Anayazı Mahallesi Yeni Sokağa 09:30-17:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Işıklı, Kale, Konacık Mahallesi Kömürler(Köy Merkezi) Sokak ile Tatarlı Mahallesine 10:00-18:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Uluçınar Mahallesi Akdeniz Sokağa 09:30-17:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Nergizlik Mahallesi Nergizlik Sokağa 14:30-19:30 saatleri arası,
Defne İlçesi Çekmece Mahallesi Çekmece, 309, 310, Çekmece(Yeşilkent), 307, 89, 331, 321, 311, 318, İnönü1, 366, 365, 385, 308, 312, 326, 330, 215, 369, 323, 324, 370 ve 384 Sokaklara 09:30-17:30 saatleri arası,
Defne İlçesi Çekmece Mahallesi İstiklal, 215, 246 ve 109 Sokaklara 09:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Harbiye Mahallesine 09:00-17:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Yeşilköy Mahallesi Nur, Devlet Demir Yolları, Çaykara, İlhanlar, Barbaros, Kallicek, Küllücüler, Akasya, Açelya, Değirmen Başı, Gül Çınar, Menekşe, Yasemin, Ziya Paşa, İnönü, Duranlar, Çetil, Kireç Ocağı, E-5 Karayolu, Hatay, Orhan Veli ve Deniz Sokaklara 09:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Orhangazi Mahallesi Fakılar, Orhangazi, Bekbele, Beşiktaş ve Tesbili Sokaklara 09:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Buluttepe Mahallesi Ve Kocatepe Mahallesi 392, 392/1 Ve 391 Sokağa 09:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Bitişik Mahallesi Demen, Demircikdibi, Elmalı Seki, Ispatan, Kozanoğlu, Kozlu Çukur, Kaba Ehre, Bağli ve Karacalar Sokaklara 09:00-17:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Alibeyçağılı, Saylak, Güzelce, Karaelmaslı ve Taşoluk Mahallelerine 09:00-17:00 saatleri arası
Payas İlçesi Fatih Mahallesi Kenan Sofuoğlu, Yakut, Yıldırım Beyazıt, Zümrüt, Ceylan, Fahrettin Altay, Hurmalı, Terim, Yavuz Sultan Selim, Gelincik ve Baylan Sokaklar ile Kürtül Mahallesi Şafak ve Aydoğan Sokaklara 10:00-17:30 saatleri arası,
Payas İlçesi Fatih Mahallesi Keskin, Mutlu, Sema, Turan Güneş, Vefa, Çelen, Çevik, Özlem, Arzu, Avcı, Barbaros, Başköy, Bizim, Devran, Durgun, Emir, Vatan, Zafer, Çevre, Akbulut, Birlik, Elvan, Kent, Kalpak, Tetik, Rüzgar, Emre, Oruç, Piyale, Piri Reis, Kalyon, Kadırga ve Yunus Sokaklara 09:00-16:30 saatleri arası
Reyhanlı İlçesi Tayfur Sökmen Mahallesine 09:30-17:30 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

CAMİDE 5 VAKİT NAMAZ
3 ay sonra bugün ilk kez…
Camilerde koronavirüs önlemleri kapsamında 3 aydır gerçekleşemeyen 5 vakit ve Cuma Namazları, bugünden itibaren kılınabilecek. Hatay Valiliği’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Cami ve ibadethanelerde alınacak önlemler ile ilgi genelgede belirtilen tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla, 24.06.2020 tarihinden itibaren cami ve mescitlerde beş vakit olarak cemaatle ibadet edilebilecektir. Yeterli bahçesi/avlusu/açık alanı bulunan camilerde dış mekanlarda kılınabileceği belirtilen Cuma Namazlarının ise, hava durumuna bağlı olarak; temizlik, maske ve mesafe başta olmak üzere, ilgili kurallara uyulmak kaydıyla cami içerisinde de kılınabilmesi kararlaştırılmıştır.”

BENZİNE ZAM ve İNDİRİM
Benzine 4 gün önce yapılan zamdan sonra, dün yeni bir zam daha geldi. Böylelikle benzin fiyatı, litrede toplam 38 kuruş zamlandı. 4 gün önce 26 kuruş zamlanan benzine, dün 12 kuruş zam yapıldı ve zam tutarı 38 kuruşu buldu. Bu arada, bu sabahtan itibaren de benzine bu kez 22 kuruşluk indirim yapılacağı duyuruldu.