Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay’da 11 Sağlık Ocağına

Hatay’da 11 Sağlık Ocağına Doktor Ataması
11 AĞUSTOS’TA…
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, ilimizdeki toplam 11 Aile Sağlık Merkezine, ihtiyaç olan doktor atamasını yapacak. Atamalar, doktorların puan durumuna göre, 11 Ağustos tarihinde kura yoluyla yapılacak.
Doktor ataması yapılacak 11 ASM şunlar:
ANTAKYA Bohşin ASM
ANTAKYA, Tanışma ASM
ARSUZ Uluçınar ASM
ARSUZ Konacık ASM
BELEN Halilbey ASML
DÖRTYOL Yeşilköy ASM
Hassa Aktepe 1 nolu ASM
HASAS Aktepe 2 nolu ASM
İSKENDERUN 19 Nolu ASM
KUMLU 1 nolu ASM
KUMLU Akpınar ASM

“Karagöz” Sınırda Devriyede
ASELSAN tarafından geliştirilen Karagöz GAG Balonlu Geniş Alan Gözetleme Sistemi, Suriye sınırında göreve başladı. İdlib kentinin sınır komşusu ilimizin Reyhanlı ilçesinin sıfır noktasında görev icra eden Karagöz’ün, sistemin üzerinde taşıdığı geniş alan gözetleme kamerasıyla, 8 kilometrekarelik bir bölgeyi tarayabildiği ve operatörün tercihine göre 360 derece dönebildiği bildirildi.
Karagöz’ün, 17 metre uzunluğunda olduğu ve 500 metre yükseklikten sınır güvenliği için gözetleme yapabildiği öğrenildi. Reyhanlı semalarında görülen Karagöz’ün, sınır hattında gözlem yaptığı kaydedildi.

Toprağa verildi
Hatay’daki terör operasyonunda yaralanan ve bir haftadır tedavi gördüğü hastanede Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ali Konukcu’nun naaşı, memleketi Konya’da toprağa verildi.

Caiz değil
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Din İşleri Yüksek Kurulu, kurbandan elde edilen et, sakatat, deri, yün ve süt gibi unsurların satılmasının caiz olmadığını bildirdi.

Emsal karar
Yargıtay, Gaziantep’te yaşayan bir babanın, boşandığı eşinin çocuğunun soyadını değiştirmesine ilişkin yaptığı itirazı yerinde bularak, anneye tanınan “çocuğa soyadı verme” hakkının çocuğun menfaati doğrultusunda yapılabileceğine hükmetti.

Bakıcı desteği
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışan annelere verilen eğitimli bakıcı desteğinin bu yıl aylık 200 avrodan 300 avroya çıkarıldığını bildirdi.

Dünya genelinde
Çin’in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve yayılan Kovid-19 tespit edilen kişi sayısı, dünya genelinde 16 milyon 212 bin 895’e ulaştı.

Borsa İstanbul
Borsa İstanbul’un 2018’den bu yana zaman zaman gündemini meşgul eden “endeksler-den sıfır atılması” uygula-ması, bugün yapılacak sistem güncellemesi ile hayata geçecek.

Hac mevsimi
Suudi Arabistan Resmi Haber Ajansı (SPA) haberine göre, Hac kafileleri Mekke’ye ulaşmaya başlarken, kutsal mekanda Kovid-19’a karşı sıkı tedbirler alındı. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, Kovid-19 salgını nedeniyle, bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını duyurmuştu.

Tartışmalı Teklif
TBMM, bu hafta, sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni görüşecek.

Bayram öncesi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım aylığı ile yaşlı ve engelli aylıkları ödemelerinin Kurban Bayramı’ndan önce yapılacağını bildirdi.

Haftanın kazananı
Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 0,35, altının gram satış fiyatı yüzde 4,91, avro/TL yüzde 1,38 değer kazanırken, dolar/TL yüzde 0,28 değer kaybetti.

Ağustos’ta açılış
Hatay’da, 1948-2014’te Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren ve daha sonra içerisindeki eserlerin taşınmasıyla boş kalan taş bina, Şehir Müzesi’ne çevrildi.

Uzmanından tavsiye
Medicana Avcılar Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Diyetisyen Havva Kılınç, “İştahsız çocukların, anne ile birlikte yemek hazırlamaya katılması sağlanabilir” dedi.

Ziyaret etmeyin
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, geçen Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi, bu bayramda da aile büyüklerine gidilmemesi tavsiyesinde bulundu.

Gündem: Hatay
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Hatay il-ilçe oda ve borsaları tarafından düzenlenen müşterek değerlendirme toplantısına katıldı.​ Pandemi süreci ile bölge ekonomisi ve ticaretindeki sorun ve beklentiler ele alındı.

Valiliğe Genelge
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliği’ne, Kurban Bayramı trafik tedbirlerine ilişkin talimat gönderildi. Vatandaşların güvenli şekilde seyahatlerinin sağlanması amacıyla, 7 gün 24 saat esasına göre, yoğun trafik tedbirleri planlandı.

Tebligat işlemleri
Elektronik ortama
Tüketici Hakem Heyetleri tebligat işlemlerinin elektronik ortama taşınmasıyla, bir ayda muhataplara 58 bin 434 e-tebligat gönderildi. Bu işlemler; kağıt, yazıcı ve kartuşu, posta ücreti gibi giderler olmadan tamamlandı.

e-Tarım Portalı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiftçilerin, e-Tarım portalıyla, köylerinde en çok ihtiyaç duydukları hizmetlere dijital olarak rahatlıkla ulaşabileceğini söyledi.

Mükelleflere uyarı
Kovid-19’dan etkilendiği için mücbir sebep kapsamına alınan mükelleflerin, ertelenen vergi ödevlerini, 27 Temmuz Pazartesi gün sonuna kadar yerine getirmesi gerekiyor.

Ziyaret imkanı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde, resmi ve özel huzurevleri ile engelli bakım kuruluşlarında kalan vatandaşlara, 7 gün yakınlarını ziyaret edebilme imkanı tanıdı.

Kuşların adresi
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Reyhanlı Barajı’nın su tutmasıyla, bölgemizde kuş göç yolu canlanmaya başladı. Bu alanda, zaman içinde çok daha nadir türleri görebileceğimize ve Hatay’a yeni bir ‘kuş cenneti’ kazandıracağımıza inanıyoruz” dedi.

‘Yeşil’ İşaret
Yeşil Tarife kapsamında enerji temin eden tüketicile-rin faturalarında, kullanılan enerjinin temiz kaynaklar-dan üretildiğini gösteren özel bir işaret yer alacak.

Dijital dönüşüm
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Ticaret sicili müdürlükleri tarafından yapılan tescillere ilişkin ilanlar, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’ne artık elektronik ortamda gönderilebilecek. . Böylece ticari faaliyetler hız kazanacak” dedi.

MkÜ Kampüs’te 6 İşyeri Kiralanıyor
İHALE, 6 AĞUSTOS’TA
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Sökmen Kampüsü ve bağlı birimlerinde bulunan 5 taşınmaz, ihale yöntemiyle kiralanıyor. Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesi açık teklif (arttırma) usulüne göre, kiraya verilecek işyerleriyle ilgili bilgiler şöyle:
-Boş dükkan,
yıllığı 4750 TL
-Terzi-tuhafiye dükkanı, yıllığı 5500 TL
-Kuaför dükkanı, yıllığı 6250 TL
-Kırtasiye dükkanı,
yıllığı 63.000 TL
-Oto yıkama işyeri,
yıllığı 10.000 TL
-ATM Hizmeti, yıllığı 25.750 TL
MKÜ’nün 6 Ağustos tarihinde yapacağı ihaleler sonrasında, 5 dükkan ila ATM hizmet yeri kiralaması karşılığında asgari 115 bin lira civarında gelir bekleniyor.

PTT’den İndirim Sürprizi
Türkiye’de geniş bir hizmet ağına sahip olan ve 180 yıldır faaliyetlerini geliştirerek müşterilerine güvenilir, kaliteli ve ulaşılabilir hizmet sunmayı amaçlayan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), özel gün ve haftalara yönelik gerçekleştirdiği kampanyalara bir yenisini ekledi. PTT A.Ş., Kurban Bayramı’na özel olarak kargo indirimi gerçekleştirecek. Kampanya kapsamında, Kurban Bayramı’ndan önceki 5 iş günü içerisinde (24 – 30 Temmuz 2020), yurt içi varışlı APS kurye ve posta kargosu gönderilerinde yüzde 25 indirim uygulanacak.

MKÜ-SBE’ye Güz Dönemi Öğrenci Alımı
BAŞVURU 24 AĞUSTOS-8 EYLÜL ARASI
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne güz döneminde alınacak öğrencilerle ilgili prosedür belli oldu. Yapılan duyuru ve bilgilendirmede, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 20.04.2016 tarih ve 29690 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 35/6 Maddesince, aynı anda iki lisansüstü programa kayıt yapılamayacağı hatırlatıldıktan sonra şu bilgi verildi:
“Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne güz dönemi öğrenci alımı başvuruları, 24 Ağustos 2020- 8 Eylül 2020 tarihleri arasında Mustafa Kemal Üniversitesi internet ortamında yapılabilecek. Online başvuru esnasında istenen belgelerin sisteme yükleneceği, belgeleri sisteme yüklemeyen adayların başvurularının ise onaylanmayacağı hatırlatıldı ve şu teknik bilgiye yer verildi:
Bilim Sınavı: 9 Eylül 2020 Çarşamba günü saat 09:30
Bilim Sınavı Yeri: Başvuru yapılan Anabilim Dallarının bağlı olduğu Fakülte/Yüksekokulu kazanan öğrenciler için kesin kayıt tarihi, 14.09.2020-18.09.2020