Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Kovid’i Atlattı, 4 Kurban

Kovid’i Atlattı, 4 Kurban Kesti
Defneli bir yurttaş, geçirdiği koronavirüs hastalığı sonrası sağlığına kavuşmasının ardından, 4 kurban kesti.
Geçirdiği Kovid-19 nedeniyle, hayati tehlikeyi atlatması sonucu, adamış olduğu 4 tane koyunun bir tanesini Armutlu Mahallesi Muhtarlığı bünyesindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere veren hayırsever kişinin, Akdeniz Kuru Temizleme sahibi Zeynel Tuncer olduğu öğrenildi. Armutlu Muhtarlığı, Tuncer’e teşekkür etti.

Savaş Teşekkürü
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfu Savaş, geçtiğimiz hafta sonunda vefat eden annesiyle ilgili acıyı paylaşan kişi ve kurumlara teşekkür etti. Başkan Savaş’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, taziyede bulunanlara teşekkür ettiği mesajı şöyle:
“Ailemizin kıymetli büyüğü annem, merhume Nimet Savaş’ın cenaze töreni sırasında ve sonrasında şahsımı ve ailemi yalnız bırakmayan Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, resmi kurum ve kuruluş temsilcilerine, STK, dernek ve Oda başkanlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, iş insanlarımıza, kanaat önderlerimize ve tüm hemşehri ile dostlarımıza teşekkür ederim.”
Törene katılamayan, ancak telefonla arayarak, mesaj göndererek ve sosyal medya paylaşımları ile taziyelerini sunanlara, “Acımıza ortak oldunuz, sizler ve sevdikleriniz var olsun” diye seslenen Savaş, “Biricik annemiz için dualarını esirgemeyen herkesten Allah razı olsun. Acımıza ortak olan herkese, şahsım ve ailem adına bir kez daha teşekkür eder, herkese esenlikler dilerim” dedi.

Kaymakam Mesajı
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, geçtiğimiz hafta sonunda yakalandığı koronavirüs hastalığından kurtulamayarak vefat eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Dervişe Şirin nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. Kaymakam Yönden’in mesajı şöyle:
“İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan mesai arkadaşımız, değerli insan Dervişe Şirin kardeşimiz, Kovid-19 nedeniyle hakkın rahmetine kavuşmuştur. Mekanı cennet olsun inşallah. Başta, Kıymetli eşi Kadir Bey olmak üzere, tüm Eğitim camiamızın ve sevenlerinin başı sağ olsun. Tüm yakınlarına, Allah’ım sabır ihsan etsin inşallah.”

İskenderun Belediyesi jesti esnafa
İşgal Harcı Alınmayacak
İskenderun Belediyesi, pandemi sürecinde esnafa destek olarak, işgaliye harcı almayacağını duyurdu. İskenderun Belediyesi açıklaması şöyle:
“2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu 52. Maddesi’ne istinaden, Belediyemiz sınırları içerisinde bulunan muhtelif yerleri kullanıp İşgal Harcı ödeme durumunda olan esnafımızdan, 1 Ocak 2021 ile 30 Haziran 2021 tarihleri arasında İşgal Harcı alınmayacaktır. Ayrıca, 2020 yılı içerisinde kapalı kalan işyerlerimizden, kapalı kalınan döneme ait İşgal Harcı tahakkuk ve tahsilatı yapılmayacaktır. Değerli esnafımızın yanındayız, destekçisiyiz.”

İskenderun’da Silahlı Çatışma
2 Yaralı…
İskenderun’da dün, Avşaroğlu Siteleri civarında, iki grup arasında silahlı çatışma çıktı. Nedeni bilinmeyen, iki grup arasında yaşanan çatışmada 2 kişi yaralandı. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından yaralılar İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, polis, olayla ilgili inceleme ve araştırmalarını sürdürüyor.

Taha Tuna İçin Kan Aranıyor
Banka emeklisi, Hatay bölgesi eski futbol hakemi ve gözlemcisi Taha Tuna’nın, yatmakta olduğu İskenderun’daki Hastanesi’ndeki tedavisi için kan arandığı duyuruldu. Önceki akşam yapılan duyuruda şöyle denildi:
“İskenderun Gelişim Hastanesi’nde yatmakta olan Taha Tuna hocamız için, acil B Rh negatif plazma kana ihtiyaç vardır. Tüm hayırseverler, hakem ve gözlemciler arasında veya çevresinde istenilen kan grubundan olanlar varsa, Umut Tuna ile 0505 9398288 ivedi iletişime geçmeleri önemli rica olunur.”

Yarışma Birincisi
Kırıkhan Ülkü Ocakları
İlimiz genelindeki Ülkü Ocakları arasında düzenlenen bilgi yarışması birinciliğini, Kırıkhan Ülkü Ocakları kazandı. Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Metin Taşçı imzasıyla yapılan bu konudaki açıklama şöyle:
“Hatay Ülkü Ocakları olarak düzenlemiş olduğumuz, Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Online Münazara Yarışmamızın birincisi, Kırıkhan Ülkü Ocakları olmuştur. Tüm İlçe Ocak Başkanlarımız ve yarışmacılarımıza, turnuvamızı izleyenlere teşekkür ederim.”

Kırıkhan’da Semt Pazarları Açılıyor
Kırıkhan Belediyesi, bir süre ara verilen ilçe semt pazarları uygulamasına bugünden itibaren devam edileceğini duyurdu. Konuya ilişkin bilgi veren Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, ilçe semt pazarlarının kontrollü şekilde bugünden itibaren açılacağını kaydetti ve şu bilgiyi verdi:
“Semt pazarları ve hayvan pazarı, 23.12.2020 Çarşamba gününden itibaren kontrollü bir şekilde yeniden açılacak. Devlet ve Belediye olarak, bizler, alınması gereken tedbirlere ve gerekli dezenfekte çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.”

Sivil Üniversite
“Türkiye’nin sivil üniversitesi” olma misyonunu taşıyan Ankara Düşünce Atölyesi (ADA), kış dönemi eğitimlerini Kovid-19 salgını nedeniyle 28 Aralık’ta çevrim içi olarak başlatacak. Kayıtlar, ADA’nın sosyal medya ağları üzerinden yapılabilecek.

İzolasyona alındı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere, Hollanda, Danimarka ve G.Afrika’dan Türkiye’ye giriş yapan 335 yolcunun testlerinin negatif çıksa bile izolasyona alındığını bildirdi.

Tüketici limiti
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), elektrikte serbest tüketici limitine ilişkin Kurul kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, ilgili kanun kapsamında, 2021 yılı için serbest tüketici limiti 1200 kWh olarak belirlendi.

Dünya genelinde
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) verilerinin derlendiği “Worldometers” internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 1 milyon 709 bin 11 kişi hayatını kaybetti.

3 büyün tehlike
Gelecek 20 yılda dünya için en büyük risklerin; “biyolojik tehlikeler”, “siber tehditler” ve “uzay çatışmaları” olduğu bildirildi.

Moody’s 2021
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in açıkladığı 2021’e ilişkin değerlendirme takviminde, Türkiye’nin kredi notu ve görünümünün 4 Haziran ve 3 Aralık’ta değerlendirilebileceği bildirildi.

DSİ Projeleri
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız, gelecek yıl 51 baraj, 39 gölet ve bent, 92 sulama tesisi, 44 toplulaştırma projesi, 12 içme suyu tesisi, 3 atık su tesisi, 16 HES ve 137 taşkın tesisi olmak üzere toplam 394 tesisi tamamlayacaklarını bildirdi.

Trafik denetimi
Yurt genelinde, yük taşıyan araçlar denetlendi. Polis ekiplerince yurt genelinde eş zamanlı olarak yapılan denetimlerde tespit edilen 7 bin 674 kural ihlaline cezai işlem uygulandı.

Yılbaşı tedbirleri
İçişleri Bakanlığı, bazı otel ve konaklama tesislerinin yemekli ve müzikli yılbaşı paketleri satması üzerine valiliklere genelge gönderdi. Buna göre, yılbaşında otel ve konaklama tesislerinde kutlama yapılmasına izin verilmeyecek.

Askerlik yoklaması
1 Ocak 2021’de askerlik çağına girecek 2002 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanlar ile ertelemeleri 2021 yılı içinde sona ereceklerin, 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihlerinde yoklamalarını yaptırmaları gerektiği bildirildi.

PTT indirimi
PTT A.Ş., yılbaşına özel düzenlediği kampanya kapsamında, 25-31 Aralık dönemindeki iş günlerinde, bireysel müşteriler tarafından postaya verilecek yurt içi varışlı acele posta servisi (APS) kurye ve posta kargosu gönderilerine yüzde 25 indirim yapacak.

Yüzde 3-10 düştü
MASFED Genel Başkanı Aydın Erkoç, yeni tip koronavirüs salgını etkisiyle yıl boyunca artan ikinci el araç fiyatlarında son dönemlerde yüzde 3-10 düşüş görüldüğünü belirterek, “Şu an ikinci el araç satın almak isteyenler için uygun bir zamandayız” dedi.

Elektrik kesilmeyecek
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından verilen bilgiye göre, 65 yaş üstü ve engelli tüketiciler, Şehit aileleri ve Gazilerin elektriğinin borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyeceği bildirildi.

2021’in ilk 6 ayı
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “BDDK, gelecek yılın ortasına kadar, aktif kalitesindeki bozulmayı saklayacak bir takım kararları sürdürüyor. Ödeme gücü zayıflayan KOBİ’ler, esnaf, aileler ne yapacak? 2021’in ilk 6 ayı çok çok zorlu geçecek” dedi.

Haydi aşıya…
Türkiye’de Ocak ayında başlaması beklenen koronavirüs aşılama süreciyle ilgili çalışmalar sürüyor. Aşıya yönelik endişeleri ve olumsuz algıyı kırmak için büyük bir kampanya başlatılacak. Bilim Kurulu üyeleri toplu aşı yaptıracak. Ünlü sanatçı ve sporcular da halkı aşıya çağıracak.

3. Toplantı da bitti
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dün üçüncü toplantısını yaptı.

3. Faz’ın sonucu
Sinovac Biotech’in geliştirdiği, “CoronaVac” adlı COVID-19 aşı adayının Brezilya’da insanlar üzerinde yapılan 3. faz son deneylerinin tamamlandığı açıklanırken, sonuçların olumlu olduğu bildiriliyor. Türkiye de aynı aşı için uygulama aşamasında.

Türk Telekom hizmeti
Türk Telekom, dijital servislere giriş yaparken şifre hatırlamayı ortadan kaldıran Kolay Giriş hizmetini kullanıma sundu. Kolay Giriş sayesinde, anlaşmalı dijital servislere erişim sağlanıyor.

Esnafin gündemi ‘Vergiler düşsün…’
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Kış aylarında elektrik ve doğalgaz, evde kalınan sürede hijyenin de önceliğiyle su her zamankinden fazla kullanılıyor. Bu da göz ardı edilmemeli ve faturalarda vergi indirimi ile müjde verilmeli.”

Kadın Girişimciler
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, yılın son toplantısını gerçekleştirdi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk başkanlığında çevrim içi yapılan toplantıda, Kurul’un, önümüzdeki dönemdeki hedefleri doğrultusunda gerçekleştirmeyi planladığı projeler gündeme getirilerek görev bölümü yapıldı.

Dünya Nüfusu
Alman Dünya Nüfusu Vakfı’nın (DSW) verilerine göre, 2020 yılında 82,3 milyon artan dünya nüfusu 2021’e 7 milyar 837 milyon kişiyle giriyor.

Otopark Yönetmeliği
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Otopark Yönetmeliği’nin yürürlük tarihi 3 ay süreyle ertelendi ve
31 Mart 2021’e ertelendi.