Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Komşu Köyün Delisi

Samandağ Belediyesi girişimi oyuna

Samandağ Belediyesi girişimi oyuna ilgi:

Samandağ Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta gerçekleşen bir sanat hamlesinde daha ilçe halkı tiyatro oyunu izleme şansı buldu. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’in öncülüğünde gerçekleştirilen sanatsal, kültürel etkinlikler Samandağ halkının beğenisine sunuluyor.
Geçtiğimiz hafta sonunda Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonunda Prof. Dr. Üstün Dökmen’in kaleme aldığı “Komşu Köyün Delisi” adlı tiyatro oyununun Sanatçı Hamza Ölmez’in yönetmenliğinde geniş bir oyuncu kadrosuyla sahnelendi. Dünya Çevre Haftası kapsamında yapılacak etkinlikler de “Çevreyi koruyalım” temasıyla gerçekleştirildi.
KONUSU İLGİNÇ …
Delisi olmayan bir köy olan Çavuldur Köyü’nde muhtar seçimleri yaklaşmaktadır. Yıllardır aynı olan Muhtar Halis Ağa, bu seçimde her şeye muhalif olan Tahir’in ve rakibi Tırmıkçı Hüseyin Ağa’nın kendisine yine muhalif olacağını sezer ve nitekim öyledir. Muhtar, bunun üzerine bir icraat yapıp oyları toplamak ister ve tüm köylerin bir delisi olduğunu düşünüp gazeteye köyümüze deli aranıyor diye bir ilan bastırır. Psikoloji bölümünde okuyan Tolga, bu ilanın üniversite bitirme tezine mükemmel bir konu olacağını düşünüp başvurur ve böylece Deli Hamdi karakterini oluşturur. Köy halkı ise Deli Hamdi’nin etrafında dönmeye başlar. Gazeteye “Deli Aranıyor” ilanı verildiği için ve ilana talip olan Deli Hamdi, köye geldikten sonra kendi içlerindeki deliyi ortaya çıkarır.
Oyun, geçtiğimiz hafta sonunda Cuma Günü Saat 17.00’de maskot müzikali adlı çocuk eğlencesi şeklinde sahnelendi. -Selvi Günay-