Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Körfezde yosundan petrol

Dünyada ‘Hızlı Tren’in Mimarı

Dünyada ‘Hızlı Tren’in Mimarı Prof. Kadowaki, Hatay’a geldi, İskenderun’da incelemelerde bulundu ve çok önemli bir mesaj verdi.

“Japonya’da ve dünyada, yosun teknolojilerinin gelişimi çok büyük ivme kazandı. Özellikle, yosun kullanarak ham petrol elde edilmesi konusunda yoğun araştırmalar yapılmaktadır. İskenderun Körfezi de yosun yetiştirilmesi ve uygulamalarının yapılması konusunda fırsatlar sunmaktadır. Bunun kıymeti bilinmeli ve üretim için yola çıkılmalıdır.”

Süperiletken sistemlerle saatte 500 km hıza ulaşabilen dünyanın en hızlı tren projelerinin mimarlarından olan, Japonya Tsukuba Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kazuo Kadowaki, İskenderun Teknik Üniversitesi’nin kampüs içindeki ulaşımı sağlama adına master planında tasarladığı “Sürücüsüz taşıma sistemini incelemek” ve ortak proje imkânlarını araştırmak için İskenderun’a geldi.
-HAYRAN KALDI-
İSTE’nin master planını ve master planı maketini inceleyen Prof. Dr. Kadowaki, hem İSTE’ye hem de İskenderun’a hayran kaldığını belirtti. İskenderun sahilinde ve körfezinde yaptığı gözlemlerle, İskenderun’u çok beğendiğini ifade eden Prof. Kadowaki, “İskenderun, bizim yaşadığımız Tsukuba’ya nüfus bakımından çok benziyor. Tsukuba 185000 nüfuslu bir yer… Tsukuba Üniversitesi ise 1979 yılında kuruldu. Şehrin girişinde tabelada ‘Bilim Şehri’ yazar… İskenderun, Kaliforniya kadar güzel… Doğal güzelliklere sahip, mükemmel bir yer. Sanayisi de çok gelişmiş… İSTE’nin burada olması büyük bir şans… İSTE’nin, teknoversite vizyonu ve teknolojik kampüs hedefiyle İskenderun’u bir bilim şehrine dönüştüreceği aşikâr” dedi.
-AKADEMİSYENLERİN DURAĞI-
“TEKNOVERSİTE” iddiasındaki İskenderun Teknik Üniversitesi, teknoversite vizyonu ile beraber, konusunda uzman olan bilim insanlarının da uğrak yerlerinden biri olmaya başladı. Son olarak geçtiğimiz günlerde MIT ve Harvard Üniversitesi’nden Dr. Canan Dağdeviren’i misafir eden İSTE’nin bu haftaki konuğu, Japonya’nın Tsukuba Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazuo Kadowaki oldu.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, konukları Prof. Dr. Kazuo Kadowaki ile görüştü. Japon Bilim Adamı Kadowaki ile ileri teknolojiler geliştirme hususunda prensipte anlaşma yapıldığı ve yakın bir zaman içerisinde projelendirme çalışmalarının sonuçlanıp uygulama aşamasına geçileceği açıklandı.
-Cemil Yıldız-