Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Koronavirüs tablosu… Rakamların Doğru’su!

Ak Parti Hatay Milletvekili

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın bir açıklamasına dair bilgilendirmede bulundu, rakamlar paylaştı.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, geçtiğimiz günlerde paylaşılan, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentte koronavirüs kaynaklı 7 ölümün gerçekleştiğini açıkladı. SÖZCÜ’ye özel açıklamalar yapan Savaş, 7 hastanın 2’sinin ölüm nedenine koronavirüs yazıldığını, 5 hastanın ölüm nedenine ise bulaşıcı hastalık olarak kaydedildiğini söyledi” şeklindeki haber için bir açıklama yaptı.
Özel’in açıklaması şöyle:
“Sayın Savaş’ın açıklamasının, muhabir tarafından sehven ‘yorumlandığını’ ümit ederek, ‘doğru’sunu paylaşıyorum. Hatay’ımızda, bugün itibariyle tablo; 1867 test,133 pozitif vaka, 4 entübe, 5 yoğun bakım, 3 vefat eden, 72 iyileşen ve 26 evde takip edilen şeklindedir.
Vefat eden hemşerilerimizin 1’i Defne, 1’i Reyhanlı, 1’i de İskenderun İlçemizdendir. Defne ve Reyhanlı ilçelerimizde vefat eden hemşerilerimiz diyaliz hastasıydılar. Müteveffalar; 65, 67 ve 85 yaşlarındaydılar.
Üç vakanın da yurtdışı öyküsü yoktu.
Bu vesileyle, koronavirüs nedeniyle vefat eden hemşerilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Uyarılara riayet edip, önlemlerimizi alıp, tevekkül edeceğiz ve birlikte başaracağız.”   -Tamer Yazar-