Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Korunan Alanlar ve Biyolojik Çeşitlilik

Belen’de, Belenli öğrencilere ‘BELEN

Belen’de, Belenli öğrencilere ‘BELEN KUŞ GEÇİDİ’ hakkında bilgi verildi

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği’nin, bu eğitim-öğretim yılı kapsamında Eylül ayında Hassa ilçesinde başlattığı ve Arsuz ilçesinde tamamlanan, şimdi ise Dörtyol ve Erzin ilçelerinde halihazırda devam eden ‘Korunan Alanlar ve Biyolojik Çeşitlilik Eğitimi’ kapsamında, Belen ilçesi Atatürk Ortaokulu ve Belen İmam Hatip Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya gelindi.
Korunan Alanlar ve Biyolojik Çeşitlilik Eğitimi, Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği koordinasyonunda gerçekleşen eğitim esnasında, öğrencilere, Dernek Başkanı Mustafa Özer tarafından Hatay ilinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ‘Korunan Alan’ ilan edilen Belen Tabiat Parkı, Tabiatı Koruma Alanları, Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları ve benzeri alanlar ile ‘Biyolojik Çeşitlilik’ ve ‘Biyokaçakcılık’ hakkında bilgiler aktarılırken, Dernek üyesi Doktor Muhsin Çoğal tarafından Hatay Dağ Ceylanları hakkında detaylı bilgi verildi. Bu arada, Biyolog Meltem Ünal, Hatay-Belen geçidini kullanan kuşlar hakkında kendi çekmiş olduğu fotoğraflar eşliğinde öğrencilere ayrıntılı bilgi aktardı. Eğitim esnasında, Dörtyol Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği personeli de av koruma-kontrol, yaralı yaban hayvanı nakli gibi görev alanlarına giren çalışmalar hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Bu arada, ziyaret edilen okul bahçelerine, Hatay Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğü’nden Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği olarak temin edilen Kıbrıs Akasyası, Defne, Kara Servi ve Çınar fidanları dikilmek üzere teslim edildi.
Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, eğitime desteğini veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş başta olmak üzere, kurumun Serinyol Orman Fidanlık Şefi Recep Aydöner’e kadar uzanan en alt kademedeki yönetici kadrosu ile personeline, çalışanlarına, gittikleri okullardaki idareci, öğretmenler ve öğrencilere ilgilerinden dolayı teşekkür edildi.
Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği Yönetimi, bu kapsamdaki eğitimlerin bu ay boyunca da Payas, İskenderun ilçelerinde devam edeceğini duyurdu. -Mehmet Özgün-