Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KOVİD 19’un 3 Düşmanı Güneş, Sabun, Deterjan…

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yeni tip koronovirüsü belli ölçülere kadar tanıdıklarını söyleyerek, virüsün düşmanının güneş, deterjan ve sabun olduğunu açıkladı. Prof. Dr. Kara, bazı belediyelerin virüsle mücadele için dezenfeksiyon tünelleri gibi uygulamalarının ölümcül olabileceği konusunda da uyardı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bu kapsamda kurduğu dezenfeksiyon tünellerinin öldürücü olabileceği konusunda uyaran Kara, dezenfeksiyon tünellerindeki buharın sadece su ile oluşturulsa bile, partiküllerin, hastalıklı bir kişinin bıraktığı mikroplarla sonraki kişilerin hastalanmasına neden olabileceğini söyledi. Kara, kaş yapalım tüm vücudun kaybedilebileceğini ifade etti.
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’nın görüşleri şöyle:
“Öncelikli olarak, zarar vermemiz gerekir. Çok zararlı bir işlem. Ne veriyorsa versin, zararlı bir işlem. İnsan sağlığını tehdit eden bir işlem. Su bile verilse orada, buharlaştırıyor ve dikkat ederseniz, çok küçük partiküller halinde çeviriyor suyu ve bu kez, sizden bir önce giren kişi diyelim ki hasta ve nefes aldı, bir kere de öksürdü! O küçük su buharlarının kendinize düştüğünü düşünün. Bir önceki kişide oldu. Havada asılı kalmaz, diyoruz! Doğru, ama o küçük partiküllerin arasında virüs de kalabilir. Tüberküloz mesela, çok daha kolay kalabilir. Bir sonraki de onu alabilir. Bazen kaş yapalım derken, değil göz, değil kulak, bütün vücudu ortadan kaldırıyoruz.” -Selvi Günay-