Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Küçük Esnaf Haksız Rekabet İçinde …

Milletvekili Tokdemir, küçük esnafın

Milletvekili Tokdemir, küçük esnafın zincir marketlere karşı korunmasının önemine vurgu yaptı, konuyu önergeyle meclis gündemine sundu

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, zincir marketlere karşı küçük esnafın korunmasının önemine değindi, konuyu önergeyle meclis gündemine getirdi.
Milletvekili Tokdemir, küçük esnafın haksız rekabet içerisinde olduğunu belirtti, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması amacıyla TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesinde şunlara yer verdi: “Seçim bölgem olan Hatay ilinde yaptığım ziyaretlerde esnaflarımızın sorunlarını dinliyor ve her platformda mağduriyetlerini duyurmaya çalışıyorum. Bu kapsamda küçük esnafımızın zincir marketler karşısında rekabet gücünü giderek yetirmesi ve hükümetin salgın döneminde esnaftan ziyade zincir marketlerin çıkarlarını düşünmesinden dolayı esnafımızın haksız bir rekabet içerisinde kepenk kapatma noktasına geldiği açıkça görülmektedir.
Bu bağlamda; Hatay ilimizin çeşitli yerlerinde açılan, her türlü ürünü satabilme kabiliyetine sahip olan zincir marketler karşısında on binlerce küçük esnafımızın ayakta kalabilmesi hususunda Bakanlık olarak bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?
Küçük esnaflarımıza ek yardım destek, kira, stopaj, vergi gibi yeni paketler vermeyi düşünüyor musunuz?”
Mehmet ÖZGÜN