Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Video Haber

Kudeb’e ofis

Hatay BŞB, restore ettiği “Eski Antakya Evi” kazandırdı

Hatay Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, eski bir Antakya evini restore etmek suretiyle, Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEP) Hatay Şubesi Hizmet Binası olarak kazandırdı. KUDEB bürosu açılışı Pazartesi günü gerçekleşti.
Kurtuluş ve Uzun Çarşı Caddelerine yakın bir bölgede, 2 katlı ve avlulu geleneksel bir Türk evi olarak tasarlanan, XIX. yüzyıl Osmanlı mimarisi ışığında geleneksel Antakya sosyal ve aile yaşantısına uygun şekilde inşa edilen eski Antakya evi açılışı öncesinde bilgi veren HBB KUDEB Şube Müdürü Ratibe Buğrahan, şunları söyledi:
“Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın ‘halka hizmet hakka hizmettir’ vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar bugün bir meyvesini daha verdi. Bu hizmet binamız, Antakya Belediye başkanlığı döneminde ve başkanımızın öngörüleri doğrultusunda metruk, yangın geçirmiş ve bir o kadar da bakımsız halde iken restore edildi. Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca projeler onaylandı ve bu projeler doğrultusunda restorasyon çalışmaları gerçekleştirildi.
İçerisinde 4 adet çalışma ofisi, 1 toplantı salonu, 2 yönetici odası ve arşiv odasından oluşmaktadır. Ayrıca Habib-i Neccar Cami’ye yakın olması, ilk ışıklandırılan cadde Kurtuluş Caddesi’nde ve Tarihi Uzun Çarşı’nın içerisinde bulunması da bizim için ayrı bir önem taşımakta. Aynı zamanda bizim görev ve sorumluluğumuzda olan kültürel miras stoku içerisinde tarihin, estetiğin, mimarinin ve bu kültürün yani Hatay’ın dokusunu bizlere belirleme imkânı sağlayacaktır. Ayrıca bu binamızın, 3 yıldır faaliyet gösteren Müdürlüğümüzün çalışmalarını daha da artacağına inancım tamdır. Bu bina içerisinde çalışmaktan da çok mutlu olacağız.” -Cemil Yıldız-

DİĞER VİDEOLAR