Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurşunlu Han’da üretim

Kurtuluş Caddesi’nde satış Soteria

Kurtuluş Caddesi’nde satış

Soteria Taş Sanatı Kadın Girişimi Kooperatifi’nden, Badiye Galioğlu ve Suat Koç: “Merak eden, bilgi almak isteyen  herkesi, Antakya Kurtuluş Caddesi’ndeki yeni yerimize bekliyoruz.”

Onlara dair ilk haberimizi verirken, “Türkiye’nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren, iş hayatına farklı bir bakış açısı getiren, üreten, ürettikçe kazanan, kazandıkça ekonomiye ve toplumun her kesimine faydalar sağlayan, toplumsal yaşamda güçlüklere karşı direnen ve kararlılıkla yollarına devam eden ve bu haliyle de diğer kadınlara örnek olan birçok kadın girişimci, vazgeçmedi, kendi başarı hikâyesini yazdı” diyerek başlamış, kooperatifleşen kadınların el emeği göz nuru üretimlerinde durmuştuk.
Antakya’nın geleneksel Uzun Çarşı’sı içindeki eski bir Osmanlı yapısı olan Kurşunlu Han’daki üretim noktalarına artık sığmayan Soteria Taş Sanatı Kadın Girişimi Kooperatifi kadınlarının artık yeni bir adresi daha var. Tarihi Kurtuluş Caddesi.
Bundan böyle, üretimlerini kendi dükkânlarında sergileyeceklerini söyleyen Badiye Galioğlu ve Suat Koç, mozaiğe dair her türlü üretimi ve tasarımı yapabildiklerinin altını çizerken, raflarda bulunan ‘satıldı’ ibareli mozaik eserlerin gördüğü ilgiye ise teşekkür ediyorlar.
İstendiği ve talep geldiği takdirde sipariş de alabildiklerini ifade eden Badiye Galioğlu ve Suat Koç’un mesajı ise net:
“Oldukça zor ve emek yoğun bir iş yapıyoruz. Saatler, hatta günler süren yorgun bir hazırlık, ama… Ortaya çıkan eserimizle de gurur duyuyor, insanların ilgisiyle de keyifleniyoruz. Merak eden, bilgi almak isteyen herkesi, Antakya Kurtuluş Caddesi’ndeki yeni yerimize bekliyoruz.”  -Tamer Yazar-