Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mardin’in 4. Bienali’ne Hatay katkısı

“Sözden Öte” başlığı ile

“Sözden Öte” başlığı ile 4 Mayıs’ta kırka yakın sanatçının katılımıyla açılan ve 4 Haziran’a kadar sürecek olan 4. Uluslararası Mardin Bienali, Mardin kentinin tarihi mekanlarını, müşterek bir alanın ve ortak bir dilin üretimini araştıran sanatsal platformlara dönüştürürken, Hatay’dan da misafirler ağırlıyor.

İlk kez 2010 senesinde gerçekleştirilen Uluslararası Mardin Bienali, 4. Kez düzenlenen etkinlikleriyle Türkiye’nin her noktasından misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. 4 Mayıs’ta kırka yakın sanatçının katılımıyla açılan ve 4 Haziran’a kadar sürecek olan 4. Uluslararası Mardin Bienali’nin katılımcıları arasında, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mimarlık Fakültesi öğrenci ve öğretim görevlileri de bulunuyor. MKÜ Heyeti, İTSO’nun desteğiyle bu katılımı gerçekleştiriyor.
-TEŞEKKÜR-
Fırat Arapoğlu’nun küratörlüğündeki “Sonsuz Bakış”, Nazlı Gürlek’in küratörlüğündeki “Beden Dili” ve Derya Yücel’in küratörlüğündeki “Sınırlar ve Eşikler” başlıkları altında çok sayıda Türkiyeli ve uluslararası sanatçının eserlerini sergileyen Bianel’e katılım noktasında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’na (İTSO) bir ‘teşekkür’ yazısı gönderen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi İşler, “Mimarlık Bölümü öğrencilerinin 4. Uluslararası Mardin Tasarım Bienali için gerçekleştirilen Teknik geziye katılımlarına yönelik verdiğiniz kıymetli desteğiniz öğrencilerimizin akademik performanslarına olumlu yansımasıyla anlam kazanmıştır. Teknik gezinin gerçekleşmesine yardımcı olduğunuz için teşekkür eder çalışmalarınız da başarılar dilerim” dedi.
-İNCELEME GEZİSİ-
İTSO Yönetim Kurulu üyesi, aynı zamanda MKÜ Mimarlık Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olan Müfit Tennioğlu da öğrencileri ile birlikte geziye katıldı. MKÜ Mimarlık Bölümü öğrencileri, gezi kapsamında, tarihi ve doğal yapısı ile adeta açık müze görümünde olan Mardin ve Midyat’ın tarihi kent dokusu ile Hasankeyf, Şanlıurfa ve Göbeklitepe inceleme fırsatı da buldular.
-BİENALİN AMACI-
MKÜ’nün de öğrencileri ve öğretim üyeleri ile katılım sağladığı Bienal adına yapılan açıklamada, ‘amaca’ dair şu ifadeler paylaşıldı:
“Amacımız, Mardin’de çağdaş sanat aracılığıyla bir buluşma alanı yaratmak. Yerel ve uluslararası sanatçıların dünyaya ve yaşama dair mesajlarını kentle, toplumla, izleyici ile buluşturmak. Bienalin yarattığı etki alanı ile gerçekleştiği bölgede var olan sanatsal birikim ve üretimin görünürlüğüne katkıda bulunmak. Bu birikimi izleyiciye sunarken, herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği kapsayıcı, birleştirici ve pozitif bir paylaşım alanı yaratmak. Görsel sanat yapıtları, resim, heykel, fotoğraf, video ve kamusal sanat projeleri sunumları dışında konuşmalar, paneller, atölye çalışmaları, gece sinemaları, sokak etkinlikleri ile kentte izleyici, ziyaretçi, sanatçı ve yerel halkın bir araya geleceği bir paylaşım platformu oluşturmak. Sizlerin desteğiyle bu birlikteliği yaratabiliriz.” -Tamer Yazar-