Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Matkap 2018’i değerlendirdi

“Parlamenter sisteme yeniden dönülmeli”

“Parlamenter sisteme yeniden dönülmeli”

Hatay siyasetinin öncü isimlerinden CHP’li eski Bakan Nihad Matkap, Gazeteci Fatih Ertürk’ün Halk TV ekranlarından yayınlanan “Türkiye Nereye” başlıklı programına konuk olarak katıldı. 2017 yılının son günlerinde 2018 yılını değerlendiren Matkap, erken yerel seçimleri önerdi ve ardından sonuçlar nezdinde eski sisteme, yani parlamenter sisteme geri dönülmesini tavsiye etti.
Deneyimli siyasetçi Matkap, ülkemizde günlük sorunların vatandaşları adeta boğduğunu belirterek, ülkemizin dünya ülkeleri arasında siyasal gündemi en hızlı değişen ülke konumunda olduğunu ifade etti. 2015 yılından bu yana geride kalan iki yıl içinde Türkiye’nin bir başka ülkenin 20 yılda deneyimleyeceği kadar çok ve ağır sorunlarla karşılaştığını anlatan Matkap, ülkede zannedildiği gibi güçlü bir siyasal yapının değil sorunlu bir siyasal yapının egemen olduğunu savundu.
2018 yılında Meclis’e uyum yasalarıyla ilgili düzenlemelerin geleceğini, bu sırada Meclis içinde halkın yakından takip edeceği ciddi tartışma ve gerginliklerin yaşanacağını düşündüğünü ifade eden Matkap, “Maalesef ki bu gerginlik halka da yansıyacak ve kutuplaşma derinlik kazanacak” dedi.
Matkap, öneri halinde ise Türkiye’nin mutlaka erken yerel seçimlere gitmesini, bu seçim sonuçlarının da tartışmalı olan referandum sonuçlarına ışık tutacağını anlatarak, erken seçim sonrası ise ülkenin yeniden eski parlamenter sisteme geri dönmesi gerektiğini açıkladı. -Sinan Seyfittinoğlu-