Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Medeniyetler sofrası buluşması

Antakya Sofrası; Portekiz, Macaristan,

Antakya Sofrası; Portekiz, Macaristan, Hırvatistan, Romanya ve Kuzey Makedonya ve Hatay MKÜ’lü öğrencileri bir araya getirdi.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi koordinatörlüğünde gerçekleşen Medeniyetler Sofrası Projesi; Portekiz, Macaristan, Hırvatistan, Romanya ve Kuzey Makedonyalı öğrencileri bir araya getirdi.
Uluslararası İlişkiler Birimi Öğretim Görevlisi Ömer Faruk Kadan, Öğretim Görevlisi Mehmet Yaran, Öğretim Görevlisi Murat Yüksel ve Öğretim Görevlisi Alaeddin Türkmen’in aktif rol aldığı Medeniyetler Sofrası Projesi’yle, farklı kültürlerin bir araya gelerek, birbirlerini “yemek ve gastronomi” aracılığıyla daha iyi tanımaları ve birbirlerine karşı olan “önyargıların azaltılması” hedefleniyor.
Proje kapsamında; Medeniyetler şehri Hatay’ın zengin kültürünün ve yemek mirasının yabancı konuklara aktarılması, uluslararası bir işbirliği ile bir yemek tarifi kitabının oluşturulması ve literatüre kazandırılması, geleceğe yönelik yeni işbirlikleri oluşturulması bekleniyor.
Medeniyetler Sofrası Proje Koordinatörü, Öğretim Görevlisi Melodi Çiftçi, yaptığı açıklamada, “Projede; Hırvatistan, Macaristan, Makedonya, Portekiz, Romanya ve Türkiye’den katılımcılarımız var. Bu katılımcıların bir kısmı aşçılık bölümü öğrencileri, bir kısmı da farklı bölümlerden üniversitemize gelen katılımcılar. Bu katılımcılarımız, projemiz kapsamında, kendi kültürleri ile Hatay kültürünü bir araya getirdi” dedi.
EXPO ALANLARINA ZİYARET
20-28 Ağustos tarihlerinde Antakya’da gerçekleşen etkinliğe katılan öğrenciler, Hatay’ın yöresel yemeklerini tadarken, kendi mutfaklarına has yemekleri de yapma şansı yakaladılar. Konuklar, İletişim Fakültesi’nden Doktor Öğretim Üyesi Tülay Atay’ın konuşmacı olarak katıldığı, “ırkçılık, nefret söylemi, yabancı düşmanlığı” konularını içeren konferanslara ve Öğretim Görevlisi Alaeddin Türkmen’in düzenlediği “kültürlerarası diyalog sağlanması” simülasyonuna katıldılar. Konuk öğrenciler ayrıca; Antakya Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Duygu Babat, Soner Küçük ve Ali Birvural koordinatörlüğünde, MKÜ Hatay Mutfağı Ar-Ge Merkezi’nde düzenlenen mutfak atölye çalışmalarına katılıp, Medeniyetler Bahçesi temalı EXPO alanlarını ziyaret etme fırsatı da buldular.
Proje sonunda ortaya çıkan çalışmaların, İngilizce içerikli bir kitapta toplanacağı ve kitapta, tüm ülke yemeklerinin yer alacağı belirtildi. -Cemil Yıldız-