Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Melek; Sümerler’de, Asurlar’da,

Eski Türk devletlerinde kadının

Eski Türk devletlerinde kadının çok önemli görevlere getirildiğini hatırlattı

Günümüzde İse Kadın Cinayetlerinin Ardı Arkası Kesilmiyor 

Türk Kadınlar Birliği Antakya Şube Başkanı Nesime Yüksel Melek, Türk Kadınına Seçme Ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, dünya ülkelerinden önce bu hakkı Türk kadınlarına tanıya Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarlığını bildirdi, Türk kadınları olarak O’nun gösterdiği yoldan yürüyecek ve kadına verilen hakları çiğnetmeyeceklerini vurguladı. Melek, mesajında Sümerler’de, Asur’larda, eski Türk devletlerinde kadının çok önemli görevlere getirildiğini hatırlattı, günümüzde ise kadın cinayetlerinin ardı arkasının kesilmediğine dikkat çekti, kadın cinayetlerinin işlenmediği bir ülke için var güçleriyle çalışacaklarına vurgu yaptı.
-Günümüzde kadın-erkek eşitliği yok gibi-
Melek, mesajında şunlara yer verdi:
“5 Aralık 1934, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği tarafından verildiği tarihtir.
Birçok Avrupa ülkesinde olmayan kadına seçme ve seçilme hakkını Atatürk, 5 Aralık 1934’te kanun olarak çıkartarak Türk kadınına ne kadar çok önem verdiğini göstermiştir.
Ülkemizde 21. Yüzyılda kadın 2. Sınıf vatandaş olarak sayılmakta, kadının sırtından sopayı kucağından çocuğu eksik etmeyeceksin düşüncesi hakim olmuş durumdadır. Eski çağlarda bile kadın çok önemli bir varlıktı. Sümerler’de, Asurlar’da, eski Türk devletlerinde kadın çok önemli görevlerde bulunurdu. Günümüzde kadın erkek eşitliği yok gibi, Mecliste kadın milletvekili sayısı çok az, yüzde 10 bile değil.
-Atatürk’ün kadına verdiği haklar çiğneniyor-
Türk kadını kurtuluş savaşında erkeğinin yanında vatanını düşmandan kurtarmak için yağmur çamur demeden sırtında bebeği ile beraber kağnılarla, cepheye cephane taşımıştır. Bundan dolayı Ulu Önde Mustafa Kemal Atatürk, ‘Hiçbir kadın Türk kadınından daha fazla vatanım için çalıştım diyemez’ diyerek, Türk kadınını onurlandırmıştır.
Günümüzde ise Atatürk’ün kadına verdiği bu haklar çiğnenmektedir. Her gün kadın cinayetleri, kadın tacizleri ile dolu gazeteler. Bizde Türk kadınları olarak O’nun gösterdiği yoldan yürüyecek ve kadına verilen hakları çiğnetmeyeceğiz.
Daha çağdaş bir toplum olabilmek için kadın- erkek eşitliği için çalışacağız. Ülkemizi, kadın cinayetlerinin işlenmediği çocuk gelinlerin olmadığı bir ülke haline getirmek için bütün gücümüzle çalışacağız.”
-Mehmet ÖZGÜN-