Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Menzelet ve Kılavuzlu’da

İhale Tamamlandı Hatay topraklarının

İhale Tamamlandı

Hatay topraklarının uzun zamandır beklediği ihale sürecinde sona gelindi. Koç Holding ve Aygaz’ın iştiraki Entek Elektrik Üretimi A.Ş., Menzelet ve Kılavuzlu hidroelektrik santrallerinin özelleştirilmesi ihalesinde 1.28 milyar lira ile en yüksek teklifi verdi.

2016’da ihalesi yapılan ve daha sonra iptal edilerek yeniden ilana çıkılan Menzelet ve Kılavuzlu HES’lerinin özelleştirilme ihalesinde sona gelindi. Konuya ilişkin yapılan son açıklamada, Koç Holding şirketlerinden Entek Elektrik Üretimi A.Ş.’nin, Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santrallerinin (HES) özelleştirilme ihalesine 1 milyar 276 milyon lira ile en yüksek teklifi verdiği bildirildi.
Bu konuda ‘Kamuyu Aydınlatma Platformu’ üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ilan edilen Menzelet ve Kılavuzlu Hidroelektrik Santrallerinin 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun Hükümleri çerçevesinde 49 yıl süre ile “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesi kapsamında gerçekleştirilen nihai pazarlık görüşmesi sonucunda, sermayesinde Şirketimizin %49,62, ana ortağımız Koç Holding A.Ş.’nin %49,62 oranında pay sahibi olduğu iştirakimiz Entek Elektrik Üretimi A.Ş. tarafından verilen 1.276.000.000 TL tutarındaki teklif, en yüksek teklif olarak gerçekleşmiştir. Söz konusu ihale sonucunun kesinleşmesi Rekabet Kurumu’nun ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun izni ile Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun nihai onayına tabidir.”
-ÖNEMLİ-
Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay İl sınırları içerisinde toplam 1.060.910 dekar tarım arazisini sulanabilir hale getirecek söz konusu sürecin beklentisindeki üreticiler, ihale noktasında netleşen tablonun onaylanmasını bekliyor. Çünkü söz konusu projenin, bölgeye 329 Milyon TL tarımsal gelir ve 126.318 kişiye de iş imkanı sağlaması bekleniyor.  -Tamer Yazar-