Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mersin yaptı, biz de yapar mıyız?

Vatandaşa ‘klimalı akıllı duraklar’

Vatandaşa ‘klimalı akıllı duraklar’

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinlileri yazın sıcağından ve kışın soğuğundan koruyacak modern, klimalı akıllı durakları hizmete sunma hazırlığında. Yüksek nem oranıyla aynı sıcaklığın çok daha fazlasının yaşandığı Antakya’ya da benzer bir hizmet gelir mi?

Antakyalıların, ‘gün içi koşuşturmacaları’ arasında belki de en fazla zamanlarını geçirdikleri alanlardır, otobüs durakları. Ancak bu alanlarda beklerken de aynı sıcağı ve aynı nemi fazlasıyla hisseden vatandaş, terlemeye ve sıcaktan bunalmaya devam eder. İşte bu sorun başlığında harekete geçen komşu illerden Mersin’de, toplu taşıma duraklarındaki modernizasyon çalışmaları kapsamında klimalı duraklar hayata geçiriliyor. İşte o detaylar:
-TEKNOLOJİ DURAĞI-
Yaz aylarında sıcaklıkların 40 santigrat dereceyi bulduğu Mersin’de, vatandaşların toplu taşıma araçlarını beklerken sıcaklardan korunması için klimalı durak projesi hayata geçirildi. İlerleyen günlerde kent genelinde muhtelif noktalara yerleştirilecek duraklar vatandaşlar için serinleten bir hizmet olacak. Kamera, klima, kütüphane, kablosuz internet, kurumsal televizyon, kesintisiz enerji gibi özellikleri ile teknolojik durak vasfına sahip olan klimalı akıllı duraklar, kendi enerjisini kendisi üretecek.
Enerjisini üzerindeki güneş panellerinden üretecek olan klimalı durak, yaz aylarında serinlik veren, kış aylarında ise vatandaşı dış ortamdan koruyan ve ısı enerjisi sağlayan bir sisteme sahip. Ayrıca durakta bulunun kütüphane de vatandaşların otobüs beklerken kitap okuyarak, güzel vakit geçirebilmesini sağlayacak.
16,8 metrekare büyüklüğünde olan duraklar güvenlik kamerası ile 7/24 kayıt altında olacak ve vatandaşlar ücretsiz Wi-Fi hizmeti alabilecek. Vatandaşlar, duraklara yerleştirilen kurumsal televizyonlarla da otobüslerin hareket saatlerini ve durağa tahmini geliş saatlerini öğrenebilecek.
Sorulan soru net! Yüksek nem oranıyla aynı sıcaklığın çok daha fazlasının yaşandığı Antakya’ya da benzer bir hizmet gelir mi? -Tamer Yazar-