Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mesaj Almanya’dan…

Teşekkürler Lütfü Savaş ve

Teşekkürler Lütfü Savaş ve Aydın Toksöz

Hatay’ı Dünya’ya Tanıttılar…

Almanya’nın Stuttgart kentine yaşayan Hataylı hemşerimiz Ali Şahin, Hatayspor’un Süper Lig’de aldığı sonuçlar üzerine, Bordo-Beyazlı ekibin Türkiye gündemine girdiğini, bu gidişle de Avrupa’da da konuşulacağını bildirdi. Kendine özgü internet sitesinde Hatayspor ile ilgili yayınlar da yapan Ali Şahin adlı futbolsever, Almanya’da otel sahibi ve turizmle ilgileniyor.
Hatayspor tutkunu Ali Şahin’in kaleminden, Hatayspor ve kentin tanıtımına katkılarını ele alan yazısı ise şöyle:
“Atakaş Hatayspor, son günlerde Türk spor camiasının en çok konuştuğu kulüp haline geldi. Son 4 haftada 3 galibiyet alan, 11 gol atıp 2 yiyen Hatayspor, mütevazı kadrosunun içindeki yıldız, ancak tam takım oyuncusu olarak nitelendirebileceğimiz yıldızlarıyla, sessiz sedasız başarı basamaklarını birer birer tırmanıyor. Dünyaca ünlü yıldızları kadrosuna katan Fatih Karagümrük’ü 3-1, Almanya Bundesliga görmüş yıldızları kadrosunda bulunduran Antalyaspor’u 6-0, Süper Lig’in gediklilerinden Konyaspor’u da baştan sona üstün oyunuyla 2-1 mağlup eden Hatayspor’un başarısında en büyük pay sahibi, kadrodaki futbolcular ve teknik kadro kadar, kulübün bir dönem başkanlığını da yapan İşadamı Aydın Toksöz ve Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş’tır.
Hatayspor, bugün buralara geldiyse, bu ikilinin emekleri sayesindedir. Hatayspor, bugün dünyanın dikkatini çeken bir performans sergiliyorsa, Hatayspor’u dünya tanıyorsa, bu iki isim sayesindedir. Hepimiz hatırlarız… Hatayspor 2. Lig’deyken, kümede kalma mücadelesi veriyordu. Son maç deplasman ve biz o sene deplasmanlarda oldukça zorlanıyorduk. Nazilli Belediyespor, o dönem ligde amaçsız kalmıştı. Biz o maçı deplasmanda, Ahmet ve Mithat Yaşar’ın golleriyle 2-0 ile alarak ve ligde kalmayı başararak, 3. Lig’e düşmenin kıyısından dönmüştük. O zaman Hatayspor’a inanan bir avuç insandan biriydim. Bu bir avuç insandan bazıları da, yöneticiler ve az da olsa Hatayspor taraftarlarıydı.
O güne kadar, Hatayspor’un borcu da azaltıldı. O günden sonra, Hatayspor’un başarısı için Başkan Savaş elinden ne geliyorsa yaptı. Yardım topladı. Maçlarda, içerde dışarda takımı yalnız bırakmadı. İşte o günlerde Hatayspor’un hedefi, Süper Lig olarak belirlendi ve bu anlamda kadro yapılanmasına gidildi. Önce 2. Lig’in en iyi oyuncuları en uygun maliyete alındı. Takım şampiyon olup TFF 1. Lig’e çıktı. 1 Lig’de iken, Fransa 2. Ligi’nin en iyisi Rayane Aabid, Akhisarspor ile Türkiye Kupası kazanan Portekizli yıldız oyuncu Helder Barbosa, 1. Lig’e dar gelen nadir futbolculardan Gökhan Karadeniz gibi oyuncular ile Süper Lig’e şampiyon olarak çıkma başarısı gösteren Hatayspor için kırılma noktası, sezon başında verilen Teknik Direktör kararı oldu.
Bir takıma istediğiniz kadar yıldız oyuncu doldurun, iyi yönetilmezse, yıldızlar çöplüğüne döner o takım. Bu takımın amiral gemisinde dümende olan yönetici Aydın Toksöz, onun da üzerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve Hatayspor Onursal Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yer aldı. Takımda, kimse para konuşmuyor. Kimse ‘alacağım var’ demiyor. Kimse ‘taksitim gecikir mi’ demiyor. Akılları, sadece sahadaki tüm takım… Maddi konuları halledince, saha içi başarılar ardı ardına geliyor. Belki de Hatayspor’un sırrı burada. Her anlamda profesyonel olmasa da, iyi yönetiliyor. Bunun da sırrı, saydığımız iki isimde gizli. Ailelerini ihmal eden, ancak takımı asla ihmal etmeyen bu iki cesur yürek, bizlerin göğsünü kabartan takımın oluşmasında görünmez kahramanlardır.
HATAYSPOR’U DÜNYAYA TANITTILAR
Atakaş markası ile bütünleşen Hatayspor, ismi bilinen ve üzerindeki ölü toprağını atmaya muhtaç futbolcuları kadrosuna kattı. Monaco görmüş Adama Traore’yi, Fas Milli Takımı ile 2018’de Dünya Kupası’nda yer almış Münir Muhammedi’yi, Manchester United ve Stoke City takımlarında yıllarca oynamış ve Premier Ligde form tutmuş Mame Diouf’u almak kolay iş değil. Hatayspor transfer komitesini kutlamamız lazım.
Gelelim, son haftalarda Süper Lig’in en formda ve ayağı en sıcak futbolcusu olan Aaron Salem Boupendza’ya. Herhalde, önümüzdeki sezon kafa takımların peşinde koşacağını bilmeyen yoktur. Hatayspor için ünlü spor yorumcusu Ertem Şener’in Ronaldinho’ya dediği, ‘çölde bir vaha gibi’ sözü, tam da Boupendza’ya uyuyor. Biz, tüm bu takımı; Konyaspor, Kayserispor, Fatih Karagümrük, Başakşehir ve daha pek çok Süper Lig ekibi karşısında favori görüyorsak, bu başarı, Aydın Toksöz ve Lütfü Savaş başkanımıza aittir. Kendisi de başkan olduğu dönemde, Aydın Toksöz, kendi firmasıyla Hatayspor’a sponsorluk desteği de verdi. Maddi, manevi Hatayspor’un yanında yer aldı. Hatayspor’un her maçında takımın amigosu gibi yanında yer aldı. Taşın altına elini koyan isim oldu, Aydın Toksöz. Her toplantıya katıldı. Her platformda Hatayspor’un adını duyurdu.
Hatayspor’un, Türk spor camiasında tanıtılmasında önemli mesaisi var.
Lütfü Savaş, yoğun temposunda en çok süreyi Hatayspor’a ayırdı. Antrenmanda, maç öncesinde, maçlarda, maç sonralarında, her zaman Hatayspor’un yanında yer aldı. Hatayspor ile ne kadar övünsek azdır. Bu başarı için de, en başta Başkan Lütfü Savaş’a ve Aydın Toksöz’e teşekkür etmeliyiz. Hatayspor için kendilerini feda ettiler. Ancak bu fedakarlık da boşa gitmedi. Hatayspor’u, şu an spor kamuoyu konuşuyor. Her programda Hatayspor’un başarıları dillendiriliyor.
Bu başarı ve başarı için Allah’a şükür etmeliyiz. Hatay’ın yüzü, spor alanında ilk kez bu kadar gülüyor. Hem futbolda, hem basketbolda, Hatay ekipleri en üst klasmanda mücadele ediyor.
Başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Hatayspor Onursal Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Hatayspor Başkan Vekili ve İdari Mali İşler Sorumlusu Aydın Toksöz’e emekleri için teşekkür ediyoruz. Atakaş Hatayspor’umuza, başarılarının daim olmasını diliyor, 1,5 Milyon Hataylının dualarının onlarla olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Haydi Hatayspor’um… Vurduğun gol olsun, başarın daim olsun.”
-Cemil Yıldız-