Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Mesleğimiz, danışmanlığa doğru gidiyor”

TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı

TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Yükselen: “Her şey artık elektronik ortamda yer almaya başladı. Yeni değişim ve dönüşümlerle kendimizi hızlı bir şekilde hazırlamamız gerekir.”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler işbirliğiyle düzenlenen ‘E-Bildirge, E-Defter Beyan Sistemi, Muhtasar ve aylık Prim Belgesi Birleşmesi ile E-Uygulamalar’ konulu seminer yoğun ilgi gördü. İTSO Halil Şahin Meclis Salonu’nda düzenlenen seminerde, TÜRMOB Eğitmeni Fatih Topkan ve İ.Serhat Özdemir tarafından seminere katılan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere sunum yapıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, sorunlara ve mevcut tabloya işaret ederken, “Muhasebeciler olarak en büyük sıkıntılarımızdan biri de tahsilat. Tahsilat yapmayınca da makbuz kesmemiş oluyoruz. Haksız rekabetin önlenmesi ve maliye ile sıkıntı yaşanmaması için makbuz kesilmesi konusuna özen gösterelim” dedi.
-HAZIR OLMALIYIZ-
Seminer öncesi söz alan TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Yükselen ise mesleğin içinde artık daha fazla yer alan teknolojiye işaret etti ve katılımcılara seslendi:
“Mesleğimiz, çok teknolojik yazılımlarla ileriye doğru gidiyor. Birkaç yıl içerisinde mesleğimiz tam anlamıyla bir danışmanlığa doğru gidiyor. Dolayısıyla her şey artık elektronik ortamda yer almaya başladı. Yeni değişim ve dönüşümlerle kendimizi hızlı bir şekilde hazırlamamız gerekir. Bu eğitimler bu nedenle son derece önemlidir.”
Yapılan konuşmaların ardından, TÜRMOB Eğitmeni Fatih Topkan ve İ.Serhat Özdemir tarafından seminere katılan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlere sine-vizyon destekli olarak ‘E-Bildirge, E-Defter Beyan Sistemi, Muhtasar ve aylık Prim Belgesi Birleşmesi ile E-Uygulamalar’ konularında bilgiler verildi.-Tamer Yazar-