Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Metan gazı riski…

Asi’de kanal döşeme işlemine

Asi’de kanal döşeme işlemine ciddi uyarı:

Asi Nehri’nde Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülmekte olan ‘atık suları’ arıtma tesisine götürecek kanal döşeme çalışmalarında % 55’e ulaşılırken, bir uzman, kanal devreye girdiğinde metan gazı sıkışması olabileceği tehlikesine dikkat çekti.
Sosyal medyada bir paydaş, kanallar döşenirken Asi’ye gelişigüzel akıtılan pis suları sordu. İşte soru ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yanıtı:
-Başkanım, gezinirken döşenen borular görülüyor, ama her on yirmi metrede bir sağlı sollu Asi’ye akan pis suların ne zaman kesileceğini merak ediyoruz. Hani artık bir damla atık su olmayacak denilmişti… Yağmur suyu hatlarına kaçak bağlanan pis ve kirli suların önüne geçilmezse, her tedbir nafile!
-Lütfü Savaş: Kanal çalışmalarının tamamlanmasıyla, kirli suları kanala bağlayacağız.
Yine bir sosyal medya paylaşımcısı olan Neriman Akay Kavukçu, mevcut yöntemle metan gazı sıkışması olabileceği olasılığı üzerinde durdu. Kavukçu’nun uyarısı şöyle:
– Başkanım, bu borular yapılırken bazı tedbirlerin de alınması gerekiyor. Asi üzerinde biriken metan gazı, üzeri açık olduğundan bir tehlike teşkil etmiyordu. Fakat şimdi borularda metan gazı sıkışması olacak ve bir bombadan daha tehlikeli hale gelecek. Bir İSG Uzmanı olarak, sıkça karşılaştığımız bir olay. Onun için çalışmayı yapan arkadaşların bunları göz önüne alması gerekir.”
Bu soruya Başkan Lütfü Savaş’ın yanıtı henüz yok! -Cemil Yıldız-