Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meyan Kökü Suyu Ve Yılan Isırması

MKÜ’den 3 Tıp’çı Akademisyen,

MKÜ’den 3 Tıp’çı Akademisyen, Ukrayna’da “BİRİNCİLİK ve İKİNCİLİK” ödülü aldı.

MkÜ Tıp Fakültesinde Öğretim Üyesi Doç.Dr. Çelik, Doç. Dr. Alakuş ve Dr. Özcan’a ödül getiren konular:

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden (MKÜ) 3 akademisyen, katıldıkları Ukrayna’daki uluslararası bir sempozyumda birincilik ve ikincilik ödülü kazandı.
Alınan bilgiye göre, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Özcan tarafından, literatürde nadir görülen iki olgunun sunulduğu bildiriler, Ukrayna’da 15-18 Ekim tarihlerinde düzenlenen 2.Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği sempozyumunda birincilik ve ikincilik ödülüne layık görüldü.
Doç. Dr. Muhammed Murat Çelik, Doç. Dr. Ali Karakuş ve Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Özcan tarafından Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Servisi’nde takip edilen, literatürde nadir görülen, aşırı miktarda Licorice (meyan kökü suyu-aşlama) içimi sonrası potasyum düşüklüğü, el ve ayaklarda güçsüzlük gelişen, uygun tedavi sonrası şifa ile taburcu olan olgunun sunulduğu poster, birincilik ödülüne layık görüldü.
İkincilik ödülüne layık görülen olgu sunumu; Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz Bölgelerinde sıkça rastlanan, içerdiği toksinler nedeniyle kanama ve sistemik tutulum sonrası ölüm görülebilen yılan ısırması olgusu oldu.
Kanama riski çok yüksek olan olgu, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde Doç. Dr. Ali Karakuş, Doç. Dr. Güven Kuvandık, Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Özcan ve Arş. Gör. Dr. Ali Bucak tarafından takip edilerek uygun tedavi sonrası taburcu edildi.
Dünyanın değişik ülkelerinde bilimsel etkinlikler düzenleyen ve bilimsel yayınlar yapan Acil Tıp Uzmanları Derneği ve Trabzon Aile Hekimliği Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, aile hekimliği ve acil tıbbı ilgilendiren temel konular ve uygulamalar hakkında güncel bilgiler paylaşılırken, kurslar da düzenlendi. Kardiak ve pediatrik acillerin anlatıldığı, temel biyokimyasal çalışmalarla ilgili bilgilerin verildiği, Ukrayna ve Türkiye’den bilim insanlarının katıldığı kurslarda, bilim adına değerli katkılar sunulduğu bildirildi.
-Cemil Yıldız-