Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP’liler Adliye bahçesine karargah kurdu!

Gece-gündüz nöbet tutuyorlar… “Hakkımızı

Gece-gündüz nöbet tutuyorlar…

“Hakkımızı Kimseye Yedirmeyiz”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Hatay milletvekili sayısının yurtdışı oylarının ilavesi ile 2’den 1’e düşürüldüğünün açıklanması sonrasında MHP’lilerin gelişmeye yönelik itirazları ve tepkileri sürüyor. Birçok MHP’li, Antakya Adliyesi bahçesinde geceli gündüzlü nöbet tutarak “Helal Oy” olarak tanımladıkları oylarının geçersiz sayılmasına rıza göstermeyeceklerini belirtiyorlar. MHP Hatay Milletvekili Adayları Lütfi Kaşıkçı ve İbrahim Gül, Pazartesi günü öğle saatlerinde Antakya Adliyesi önünde “Hakkımızı kimseye yedirmeyiz” mesajı verdi. MHP’li Kaşıkçı ve Gül’e yüzlerce Partili de destek verdi ve nöbete hazır oldukları mesajı verdi.
DEVLETİMİZE İNANIYORUZ…
Adliye önünde, İbrahim Gül ile Lütfi Kaşıkçı, Partili yöneticiler ve onlarca Partili ortak bir açıklama yaparak görüşlerini duyurdu.
MHP’liler adına, Milletvekili seçilen Kaşıkçı şunları söyledi:
“Pazar günü akşamı itibariyle Hatay’daki tüm seçim sonuçları ortaya çıktı. Çıkan sonuca göre, Milliyetçi Hareket Partisi Hatay’da 2 milletvekili aldı. Fakat yurtdışı oylarının sayımı hala Ankara’da devam ediyor. Bu oyların sayımı bittikten sonra, seçim sisteminin öngörüsüne göre illere dağıtılacak. İllere dağıtıldığı zaman, illerde siyasi partilerin almış olduğu oylarda haliyle bir yükselme olacak. O süreci biz MHP olarak gece yarısından beri takip ediyoruz. Bizim Hatay’da aldığımız her oy organiktir, alın terimiz vardır. Bu oyların milletimizin bize verdiği güven oylarıdır. Anamızın ak sütü gibi bize helal olan bu oyların sonuna kadar takipçisi olacağız. Yüksek Seçim Kurulu resmi açıklama yapana kadar bekleyeceğiz. Gereken her yere itirazlarımızı yapacağız. Herkesten destek aldık. Sadece destek almadığımız Parti, ittifak yaptığımız partidir. Mücadelemizde, buradaki diğer bütün siyasi Partilerden destek telefonları aldık.
Biz, bu süreçte devletimize inanıyoruz. Devletimizin, bizim verdiğimiz bu mücadele bizimle beraber olacağını biliyoruz. Biz, birinci günden beri sadece bir milletvekili ile Ankara’ya gitmeyeceğimizi söylüyoruz. İnşallah, buradan Milletvekilimiz İbrahim Gül ile TBMM’ye gideceğiz. Devletimize isyan etmek asla bize göre bir şey değil. Biz devletimize güveniyoruz. Başka Partiye benzemeyiz. FETÖ artığı olup da bu süreci baltalamaya çalışanları da, Allah izin verirse, baltayı biz onların boynuna vururuz.”
MÜCADELEMİZ HER ORTAMDA DEVAM EDECEK…
MHP Hatay Milletvekili Adayı İbrahim Gül ise mücadelelerinin her ortamda devam edeceğini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:
“Dün gece aldığımız netice itibarıyla, MHP’nin almış olduğu oy karşılığında Hatay’dan iki tane milletvekilini Ankara’ya göndermeye hak kazanmıştı. Fakat bugün, resmi olmayan bilgilerle ve sonuçlarla, bir siyasi parti, MHP’nin iki milletvekilinin birinin düştüğünü ve kendisinin dört olan milletvekilinin beşe yükseldiğini sosyal medyadan yayınlamakta. Fakat ellerinde herhangi bir resmi veri yok. Adliye’de bulunan YSK’da da bununla ilgili bir açıklama yok.
Dün gece itibariyle, 7 bin gibi bir oy farkıyla önde olduğumuz seçimde, maalesef bugün, sosyal medyadan millete farklı şekilde anlatılıyor. Bugün, yurtdışı oylarının toplamıyla, illere dağılımıyla milletvekilli sıralamasını yer değiştirdiği ve bizim ikinci milletvekilimizin Adalet ve Kalkınma Partisi’nin beşinci milletvekili olduğu ile ilgili söylemler var. Bunlar, gerçek ve resmi veriler değildir. Mücadelemize her ortamda devam ediyoruz. Bu noktada hakkımızı kimseye de yedirmeyiz.” -Cemil Yıldız-