Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Milli Eğitim-Antakya Belediyesi işbirliği:

Antakya’da Bilim Merkezi Karaali

Antakya’da Bilim Merkezi

Karaali ve Bağrıyanık’ta: “Bilim ve Yapay Zeka Merkezleri” kurulacak..

Antakya Belediyesi ile Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Antakya’da BİLİM MERKEZİ oluşturulması için adımlar atıldı.
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, çocukları bilim ile buluşturmayı, bilimi, teknolojiyi anlaşılır ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlayan deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren bir merkez kurmak üzere milli eğitimle işbirliğine gitti.
Antakya Bilim merkezi kurulmasıyla ilgili protokole: Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ile Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan imza attı. Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan protokol imza töreninde imzaları atılan merkezin işleviyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Karaali Belediyesi bize tahsis edildiğinden beri biz burayı bilim merkezi, yapay zeka merkezi haline getirmek için bir çok yollar aradık. En sonunda Sayın Başkanımız bu çağrımıza cevap verdiler. Bu belediye binamızın önemli onarıma ve donanıma ihtiyacı var. Bu yapacağımız protokol ile birlikte Antakya Belediyemiz binamızı hem onaracak hem de donatacak. Daha sonra biz burada sadece Antakya değil, Hatay’daki tüm ilçelerimizden seçeceğimiz öğrencilere yapay zeka konusunda, kodlama konusunda, bilimsel araştırmalar konusunda eğitimler vereceğiz.
Dört yıl önce Payas Belediyesi ile böyle bir iş birliği yaptık ve çok büyük başarılar sağladık. Orada yaptığımız çalışmalarla hatta Antakya’dan, Altınözü’nden, Reyhanlı’dan, Kırıkhan’dan, Hassa’dan, Defne’den, Samandağ’ından öğrencilerimiz Payas’a gidiyordu. Bu şekilde bu yapacağımız bina ile birlikte artık öğrencilerimiz uzun yolları gitmekten kurtulacaklar. Bildiğimiz gibi bugün dünyada bilgiyi ele geçiren devletler, zenginleşiyorlar, hakimiyetlerini güçlendiriyorlar. En yakın içerisinde bulunduğumuz süreç içerisinde Azerbaycan – Ermenistan savaşındaki teknolojinin, bilimin ne kadar üstünlük sağladığına hepimiz şahitlik ediyoruz. İşte burada vereceğimiz eğitimlerle inşallah yetişecek öğrencilerimiz yapacakları buluşlarla, ilimize, ülkemize ve insanlığa çok hayırlı buluşlar sağlayacaklar. Ben bize bu imkanı sağlayan Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu işbirliğimizi daha da ilerleterek, daha güzel projelere imza atacağız. Bütün öğrencilerimize bu imkanı sunacağız.”
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz da imza töreninde şunları söyledi:
“Antakya Belediyesi olarak Gönül Belediyeciliği anlayışımız ile şehrimizin dört bir köşesinde hizmet üretmeye devam ediyoruz.
Bu kapsamda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bilim ile buluşturmak amacıyla Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde iki yeni binada Bilim ve Yapay Zeka Merkezini hayata geçirmenin ilk adımlarını atıyoruz.
Bilimi, teknolojiyi anlaşılır ve ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlayan deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren bir merkez kurmak için yola çıktık.
Bu kapsamda Robotik Kodlama, Tubitak Projeleri, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Akıl ve Zeka Oyunları, Yazılım Geliştirme gibi konularda eğitim programları düzenlemeyi hedeflemekteyiz.
Bağrıyanık Mahallemizde mevcut eğitim ve okuma salonumuz içerisinde kuracağımız Bilim ve Yapay Zeka Merkezimizde ilk ve ortaokul öğrencilerimize yönelik eğitimler verilecek.
Karaali Mahallemizde bulunan eski Karaali Belediye Binasını da Bilim ve Yapay Zeka Merkezi’ne dönüştürecek, burada da geleceğin bilim akademisyenlerini, yani eğitmenlerini yetiştireceğiz. Ayrıca Bilim ve Yapay Zeka Merkezlerimiz okul gezilerine, bilimsel gezilere açık hale getirilecek.
Desteklerinden dolayı Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen tüm eğitmen arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Çocuklar bizim geleceğimizdir, Antakya’mıza hayırlı olsun.” -Cemil Yıldız-