Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karahan, yeni neslin yetiştirilme şeklini anlattı:

Bilgiyi alacak, soruyu yanıtlayacak,

Bilgiyi alacak, soruyu yanıtlayacak, soru da soracak…

Hatay Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, eğitim sistemindeki uygulamada ve yeni neslin yetiştirilmesinde, öğrencinin bilgiyi vermesi ve alması yanı sıra, soruyu cevaplaması, en önemlisi de öğrencinin soru sorması gibi çok önemli özelliklerin kazandırılmasına çalışıldığını anlattı.
Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, geride kalan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasındaki konuşmalarında, TBMM’nin açılışının 97. yıldönümüme ulaşmanın heyecanı ile bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşku ile kutladığımızın altını çizdi. Karahan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan TBMM, milletimizden aldığı yetki ve güç ile ülkemizi, dünyanın ve bölgenin çok önemli ekonomik ve askeri gücü haline getirmiştir” dedi.
Öğrencilere de seslenen İl Müdürü Karahan, şunları söyledi:
“Sizler, bilgi çağında doğup büyüdünüz. Özellikle son 25 yıldır bilimsel anlamda meydana gelen baş döndürücü gelişmeler, dünyamızı küçük bir köy haline getirmiştir. İnternet sayesinde 7 milyar insanla iletişim kurabilir hale geldik. Bilgiyi üreten ve insan ihtiyaçlarına sunabilen ülkeler daha da zenginleşmeye devam ediyor. Bizim de bu yarışta olmamız, sizlerin okuyup kendinizi yetiştirmenize ve üreteceğiniz bilgiye bağlıdır. Bu konuda başarılı olacağınıza inanç ve güvenimiz tamdır.”
Çocuklarımızın her birinin ayrı bir değer olduğunun bilinciyle, tüm öğretmenlerle birlikte çalıştıklarını ifade eden Karahan, 23 Nisan mesajında şu vurgulamayı da yaptı:
“Öğretmen olarak sınıftaki rolümüzün, sadece bilgi vermek ve öğrencilere soru sormak değil, onlara soru sordurtmak olduğunu da çok iyi biliyoruz. Çocuklarımıza sevgiyi, merhameti, yardımseverliği ve vatanseverliği öğretmenin yanında, evrensel düşünmeyi öğretmek ana hedefimiz olmalıdır.”-Cemil Yıldız-