Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MKÜ’de “Hemşireler Günü” Kutlaması

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) ”Hemşireler Günü” kutlaması yapıldı

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ve Öğrenci Hemşireler Derneği işbirliğiyle Ziraat Fakültesi konferans salonundaki Hemşirelik Haftası kutlaması geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşti. Program; Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sibel Sevinç, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhemşiresi, hastanede görev yapan hemşireler, Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Uluslararası Hemşireler Birliği’nin 2019 teması olan “Herkes İçin Sağlıkta Hemşireler Öncü Bir Ses” çerçevesinde hazırlanan program, Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya ve Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Sibel Sevinç’in açılış konuşmalarıyla başladı. Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Emel Demir “İngiltere Sağlık Sistemi”, Dr. Öğr. Üyesi Canan Birimoğlu Okuyan ise “Finlandiya Sağlık Sistemi” hakkında bilgi verdi.
Öğrencilerin, farklı ülkelerin sağlık sistemi örneklerini içeren sunumu ile devam eden program, müzik dinletisiyle sona erdi. -Cemil Yıldız-