Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MKÜ’de Sempozyum

Rektör KAYA: “5-6 yıldan

Rektör KAYA: “5-6 yıldan beri Suriye’de yaşanan iç savaşın etkisiyle azalan bu tür etkinlikleri arttırmak gerekir ki, bölgeye yönelik olumsuz hava dağılsın.”

MKÜ ev sahipliğindeki 2. Ortopedik Fizyoterapi Sempozyumu’na, 50’si il dışından 200 civarında doktor ve akademisyen katıldı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ve Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı tarafından Rektörlük Konferans Salonu’nda 2. Ortopedik Fizyoterapi Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya, “ 5-6 yıldan beri devam Suriye’de yaşanan iç savaşın etkisiyle bu tür etkinliklerin sayısı azalma oldu bu tür etkinliklerin sayısının artması bölgeye yönelik olumsuz havayı da dağıtacaktır. Tıp Fakültemiz, Hatay ve Suriye’den gelen hastalara büyük bir hizmet vermektedir. Ortopedi Ana Bilim Dalı, savaş cerrahisi konusunda önemli merkezlerden biridir. Gece gündüz, fark etmeden, ister savaş bölgesinden olsun ister bu bölgeden olsun merkezimiz her hangi bir sıkıntı ile karşılaşmadan hizmetlerini sürdürmektedir” dedi.
Rektör Prof. Dr. Hasan Kaya’nın onursal başkanlığını yaptığı, Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Aydıner Kalacı ve Prof. Dr. Hasan Hallaçeli’nin sempozyum başkanlığı yaptığı toplantıya il dışından yaklaşık 50 olmak üzere toplamda 200 kişi katıldı.
Prof. Dr. Hasan Hallaçeli’nin oturum başkanlığı yaptığı ilk oturumda; Doç. Dr. Raif Özden, Prof. Dr. Alpaslan Şenköylü ve Prof. Dr. Yavuz Yakut’un sunumlarıyla, çok ciddi bir omurga hastalığı olan İdiopatik Skolyoz konusu irdelendi. Bu kapsamda, sırttaki eğrilik (skolyoz) hastalığının cerrahisi ve cerrahi dışı tedavi seçenekleri tüm yönleri ile tartışıldı.
-EKİP ÇALIŞMASI ÖNEMLİ-
Prof. Dr. Senem Erdoğmuş ve Prof. Dr. Aydıner Kalacı’nın oturum başkanlığını yaptığı Multiple Bağ Yaralanmaları konusunda Prof. Dr. Tuncay Çolak, Doç. Dr. Seyit Çıtaker, Prof. Dr. Aydıner Kalacı ve Doç. Dr. Defne Kaya Multiple Bağ Yaralanmalarının anatomisi, yaralanma tipi, tedavisi, cerrahisi ile ilgili kapsamlı sunumlarını gerçekleştirdiler. Diz ekleminin çoklu ligament yaralanmalarında kapsamlı ve çok titiz ekip çalışması gerektiği ve çok iyi planlanmış cerrahisinden sonra sabırlı ve titiz bir fizyoterapi programının şart olduğu vurgulandı. Prof. Dr. Yunus Doğramacı’nın oturum başkanlığını ve konuşmasını yaptığı toplumda sık olarak görülen dizde Osteoartritis (eklem kıkırdak hastalıkları) konusunu Prof. Dr. Nihal Gelecek, Prof. Dr. Ümmühan Baş Arslan’ın sundu.
Sempozyumun son oturumunda, Prof. Dr. Yavuz Yakut’un başkanlığında, Yrd. Doç. Dr. İ. Gökhan Duman, Prof. Dr. Arzu Razak Özdinçler, Prof. Dr. Hasan Hallaçeli, kalça kırıkları cerrahisi ve fizyoterapisi konusunda ayrıntılı sunumlarını gerçekleştirdiler. Yoğun katılımın olduğu sempozyum, sözel sunumların ardından kapanış konuşmaları ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. -Cemil Yıldız-

that is furnished with functional and complex characteristics sellswatches.com usa consistently greatly improve outstanding watchmaking convention.
swiss fake-watches.is gentle as well as the construction with the discussion regarding unusual, showcasing the particular movements with the three-dimensional construction.
high quality https://richardmille.to on line.
well-known https://richardmillereplica.is/ online store.
tight development wants will be extensive plus efficient best swiss best patek philippe watches safeguards.