Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mobilyadan gıdaya

Hatay için başvuru zamanı

Hatay için başvuru zamanı

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2018/01 Proje Teklif Çağrısı açıklandı. Proje Teklif Çağrısı’nın başlangıç tarihi 24 Nisan 2018 Cuma ve bitiş tarihi de 22 Haziran 2018 Cuma olarak belirlendi.
Genel amacı, “illerde rekabet avantajına sahip imalat sanayi sektörleri ve yazılım sektörlerindeki KOBİ’lerin rekabet gücünün geliştirilmesi” olarak açıklanan KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı’nın 2018/01 Proje Teklif Çağrısı yapıldı.
Başlangıç tarihi 24 Nisan ve bitiş tarihi 22 Haziran olarak belirlenen Proje Teklif Çağrısı’na, Hatay’dan, aşağıdaki NACE kodlarına sahip “imalat sanayi sektörü” KOBİ’leri başvurabilecek:
-28.Başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı,
-10.Gıda ürünlerinin imalatı,
-31.Mobilya imalatı,
-15.Deri ve ilgili ürünlerin imalatı,
-24.Ana metal sanayi…
Bu konuda yapılan açıklama şöyle:
“Ayrıca tüm illerdeki yüksek teknolojili imalat sanayi sektörü KOBİ’leri (NACE Kodu: 21, 26, 30.3), tüm illerdeki yazılım sektörü KOBİ’leri, destek programına başvurabilecek. Proje sunacak işletmelerin; KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları ve bilanço usulünde defter tutmaları gerekmektedir. 2017 yılı KOBİ beyannamesi onaylı olmayan işletmeler başvuru sistemine giriş yapamayacak. Orta düşük ve düşük teknolojili imalat sanayi sektörlerindeki ve yazılım sektöründeki KOBİ’lerde, 2017 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacak. Orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektörlerindeki işletmelerde yukarıda belirtilen satış hasılatı ve çalışan sayısı kısıtı dikkate alınmayacak. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2017 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecek.
Destek oranı, tüm bölgeler için %60’tır. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli (teminat karşılığı) olmak üzere toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecektir. Daha Detaylı Bilgi için; www.kosgeb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.”
Proje çağrısı için başvuru sistemi 22 Haziran 2018 günü saat 23.59’da kapatılacak. Son başvuru tarih ve saatinden önce başvuru sahibi tarafından onaylanmayan başvurular ise değerlendirmeye alınmayacak. -Tamer Yazar-