Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muhtemelen Haraparası’nda

Büyükşehir’in hedefinde KENT MEYDANI

Büyükşehir’in hedefinde KENT MEYDANI var

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ilimize büyükçe bir KENT MEYDANI kazandırma uğraşında. Açıklamayı yapan Genel Sekreter Prof. Dr. Hasan Maden, yeni bir kent meydanı ve yeni bir yerleşim alanı üzerine çalıştıklarını, bu bölgede var olan ama harap halde bulunan sabunhane ve zeytinyağı fabrikalarını da gün yüzüne çıkarmak istediklerini belirtti.
Hafta sonunda katıldığı Kent Konseyi Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, “Hiçbir şeyi tek başımıza yapmak istemiyoruz. Bu şehir hepimizin. Expo üzerinden şehrimizi hem dünyaya hem de Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz” diyen Büyükşehir Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Maden, yakın zamanda yapılan 3’üncü Milli Kültür Şurası’nda kültür varlıklarının korunması, kent estetiği, mimari ve kültür üzerine konuşulduğunu, sonuç bildirgesinde ise sivil inisiyatifin önemine vurgu yapıldığını belirtti. Bu kapsamda Uğur Mumcu Bulvarı’nda gerçekleştirilen çalışmalara işaret eden Maden, burada bulunan kilise ve mozaik kalıntıları, Bizans uzmanlarının hazırlayacağı rapor ve Anıt Kurulu’yla görüştükten sonra başka bir yere taşıyacakları bilgisini de verdi.
ÖN SIRADAYIZ-
Kent Konseyi Genel Kurulu’nda konuşan BŞB Başkanı Lütfü Savaş da, son 6 yıldır birçok sıkıntıya göğüs gerdiklerinden söz etti ve “Psikolojik, sosyolojik ve ekonomik sıkıntılarımız varken, ayakta durmak ve geleceğe güvenle bakabilmek her şehrin yapabileceği işler değildir. Expo 2021 ile bu işleri daha da ileriye götürmek istiyoruz. Temennide bulunmaktan ziyade, daha çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Moral, motivasyon, proje ve vizyonunuz yoksa hiçbir şeyi başarıya ulaştıramazsınız. Büyükşehir olarak, yeni kurulan belediyeler içerisinde hizmet atağı olarak en ön sıradayız. Çoğu ilde altyapı problemleri üzerine yeni çalışmalar yapılırken, biz, Hatay’ın her noktasına bu hizmetleri götürerek farkımızı ortaya koyduk. Antakya Belediyesi döneminde de altyapı çalışmalarımız konusunda eleştiriler aldık. Ancak halkımız nelerin yapıldığını gördüğü için bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Hatay Kent Konseyi yeni yönetiminin, projeleriyle ve çalışmalarıyla bizlere ışık olmalarını istiyoruz” dedi.   -Cemil Yıldız-