Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müze’de eksiklik tamamlandı!

Mozaiklere isimlikler eklendi! Açılan

Mozaiklere isimlikler eklendi!

Açılan 2. Etap kısmıyla beraber geniş bir sergileme alanına kavuşan ve bu son haliyle de ‘dünya müzeleri’ arasındaki ilk 3 arasındaki yerini sağlamlaştıran Hatay Arkeoloji Müzesi, eleştirilen bir noktada ‘eksiklikleri’ tamamlamaya başladı.

7 bin 145 metrekarelik alanda eserlerin sergilendiği Hatay Arkeoloji Müzesi, geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen ikinci etap teşhir salonları ile beraber toplamda 10 bin 700 metrekareye ulaştı. 3 bin 555 metrekare sergi alanına sahip ikinci etap sergileme alanlarında mozaikler yanı sıra çok sayı da heykel de ziyaretçilerle buluşturuluyor.
Yaşanan ziyaretçi yoğunluğuna işaret edilirken, yaşanan benzer sıkıntıların ikinci etapla da devam ediyor olması ise eleştiriliyor. Onlarca yeni mozaiğin sergilendiği yeni alanda, oldukça fazla sayıda heykel de yer alıyor. Ancak sergi alanında yer alan tarihi eserlerin neredeyse hiç birinde bilgilendirme tabelası ve isimlik olmaması dikkat çekiyor ve tamamlanması gerektiğinin altı çiziliyor.
Bu arada Müze İdaresi’nin, ilk etap içinde yer alan bazı mozaiklere yönelik benzer eleştirilere cevap niteliğinde bir çalışma yaptığı ve bu alanlara ‘Türkçe ve İngilizce’ içerikli bilgi levhaları koyduğu dikkat çekiyor. -Tamer Yazar-