Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müzisyenler Derneği: Islahiye’deki saldırı IRKÇI değil

Gaziantep ili İslahiye ilçesinde

Gaziantep ili İslahiye ilçesinde bir düğünde müzisyenlik yapan ve bir saldırıya maruz kalan Erdal Erdoğan, “ırkçı saldırı” iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MUZSAN) Genel Başkanı Ahmet Onurlu ve Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) Hatay İl Başkanı Ali Karadeniz, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bir düğünde darp edilen Erdal Erdoğan’ı Kırıkhan ilçesindeki evinde ziyaret etti. Müzisyen Erdoğan, yaşanılan olayın gerçekten çok üzücü olduğunu belirtti. Bazı kesimlerin, olayı ırkçılığa çekmeye çalıştığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
“Irkçılığa çekmeye çalışıldı, ama kesinlikle öyle bir ithamda bulunulmadı. Biz, kendimiz de Kürdüz. Düğünde saz çalıyordum. Zaten düğün sahibi de Kürt. O şahısları tanımam. Düğün sahipleriyle ilgili bir sorunumuz olmadı. Bir anda gelişen bir olay. Halayın içerisinden bize bir tekme geldi. O an olayın şokunu yaşadık. Kesinlikle, düğün sahiplerine saygısızlık, edepsizlik yapma veya ‘ben bunu çalmam’ gibi tavrım olmadı. Niye böyle oldu, gerçekten bilmiyorum. Çünkü hayatım boyunca böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyorum.”
Erdoğan, olayın gereğinden fazla büyütüldüğünü aktararak, “Bu olayın farklı yönlere çekilmesine hiç gerek yoktu. Doğusundan batısına; Türk, Kürt, Laz, Arap, herkes bizim yanımızda oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Düğün sahiplerini tanımıyorum. Olaydan sonra düğün sahipleri önümüzde nefer oldu. Üzücü bir olay. Hiç kimsenin böyle bir olay yaşamasını istemem” açıklaması yaptı. -Cemil Yıldız-