Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ne Vicdana, Ne Hak, Hukuka Sığar

Eğitim Sen’de, gözaltına alındıkları

Eğitim Sen’de, gözaltına alındıkları için mesleki açığa alınan 3 yöneticiye yönelik bu karara tepki var

Hatay Eğitim Sen yönetimi, yönetici ve üye 3 öğretmenin geçtiğimiz hafta içinde gözaltına alınmakla birlikte mesleki yönden açığa alınmalarının kabul edilemez hukuk ve hakla bağdaşmayan vicdani ölçülerin de kabul etmeyeceği bir karar olduğunu bildirdi ve derhal mağduriyetin giderilmesini istedi.
Basın açıklamasına katıldıkları için gözaltına alındıkları öne sürülen Eğitim Sen Hatay Şubesi Üyeleri: Nidal ÇAY, Gülizar Işık ÇAY ve Servet Üstün AKBABA’nın gözaltına alındığı ve 3 günlük gözaltı süresi sonunda serbest bırakıldıkları hatırlatıldı ve şöyle denildi:
“Üyelerimizin açığa alınmaları demokrat, aydın, çağdaş kimliğe sahip öğretmenleri sindirme politikasının bir sonucudur. Hatay Eğitim Sen olarak bu anti demokratik uygulamaları reddettiğimizi ve üyelerimizin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.
Bizler her kesimin kendini ifade edebilme hakkına sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bunun suç sayılmasının anti demokratik bir uygulama olduğu kanaatindeyiz.
Valilik ve Milli Eğitim Sivil Toplum Kuruluşlarının ve emek- demokrasi örgütlerinin iktidar gibi düşünmesini ne kadar normal karşılıyorsa farklı düşünmesi de o kadar normal karşılamalıdır. Gözaltı gerekçesi sayılan basın açıklaması düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir, bu suç değildir.
Hatay Eğitim Sen olarak yürütülen soruşturmalarda adil davranılmasını talep ediyoruz. Üyelerimizin yargı süreci devam ederken henüz verilmiş bir yargı kararı yokken cezalandırılmaları ne vicdana ne de hak hukuka uygundur.
Bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı kararın alınmasında ve uygulanmasında rol alanlar, üyelerimiz Nidal ÇAY, Gülizar Işık ÇAY ve Servet Üstün AKBABA için her türlü hukuksal ve demokratik mücadeleyi sürdüreceğimizi bilmelidir.Ve bilinmelidir ki hiçbir üyemiz, bu baskı ve hukuksuzluk karşısında yalnız kalmamış ve kalmayacaktır!” -Cemil Yıldız-