Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nuri Üysen’den İSTE’ye Söz

“3 bin kitap daha

“3 bin kitap daha hediye edeceğim”

Eğitime verdiği destekle bilinen iş adamı Nuri Üysen, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kütüphanesi’ne daha önce bağışladığı iki bin kitaba beş yüz adet daha ekleme yaptı, ama bir söz daha verdi…

Teknolojiye olan yatırımı ve ‘Üniversite-Sanayi’ işbirliğine yönelik açılımlarıyla Hatay’ın ismini akademik çevrelerde gündemde tutmaya devam eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Merkez Kütüphanesi’ni ise hayırseverlerin desteğiyle zenginleştirmeyi sürdürüyor. Bu katkının en önemli isimlerinden biri de Hayırsever İşadamı Nuri Üysen.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kütüphanesi’ne daha önce bağışladığı iki bin kitaba beş yüz adet daha ekleyerek şu ana kadar yaklaşık iki bin beş yüz kitap bağışında bulunan hayırsever İşadamı Nuri Üysen’e, önceki gün İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli tarafından plaket takdim edildi.
İSTE’nin kurulduğu günden bugüne Nuri Üysen’in desteklerinin hep yanlarında olduğunu söyleyen ve bu konuda kendisine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, şöyle konuştu:
“Sayın Nuri Üysen, bilimsever bir iş insanı olarak, öğrencilerimizin ve personelimizin faydalanabileceği modern bir Mediko-Sosyal Hizmet Binası’nın yapımını da üstlenmiş bulunmaktadır. Kendilerine bunun için de ayrıca teşekkür ederiz. Allah, hayırsever ve bilimsever iş insanlarımızın sayısını artırsın.”
-KATKIYA DEVAM-
Üniversitenin yetiştirdiği gençlerin eğitimine destek sağlamak üzere yardımlarını devam ettireceğini belirten Nuri Üysen ise bu katkı noktasında bir de müjde verdi:
“Çocuklarımızın geleceği için kitaplar çok önemlidir. İskenderun’un gelişmesi üniversite kültürünün gelişmesine bağlıdır. İskenderun daha çok gelişmek istiyorsa, bir üniversite şehrine dönüşmek zorundadır. Bu yüzden, Üniversiteye önem vermek ve destek olmak zorundayız. Biz İskenderun’u bir üniversite şehri yapmak için İskenderun Teknik Üniversitesi’ne (İSTE) elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Söz veriyorum kısa süre içerisinde üç bin kitap daha hediye edeceğim.”
Plaket töreninin ardından, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve Hayırsever İşadamı Nuri Üysen, sınav haftası yoğunluğunda Kütüphane’de derslerine çalışan öğrencilere kuru üzüm dağıttı ve sınavlarında başarı diledi. -Tamer Yazar-