Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OHAL Komisyonu…

Tabloda ne var? İncelemesi

Tabloda ne var?

İncelemesi devam eden tüm başvuru dosyalarının 1,5 yıl içinde karara bağlanması hedefleniyor.

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu 2018 Faaliyet Raporu yayınlandı. Rapor, Hatay ve diğer şehirlerde, yayımlanan KHK’larla kamu görevinden çıkartılanlarla ilgili son rakamları paylaştı. İncelemesi devam eden dosyaların olduğuna işaret edilen değerlendirmede, şu bilgiye yer verildi:
“OHAL kapsamında yayımlanan KHK’larla, 125.678’i kamu görevinden çıkarma olmak üzere, şu ana kadar toplam 131.922 tedbir işlemi gerçekleştirilmiştir. 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle Komisyon’a yapılan başvuru sayısı 125.600’dür. 22 Aralık 2017 tarihinden itibaren karar verme sürecine başlamış olan Komisyon tarafından, 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle verilen karar sayısı (3.750 kabul, 46.750 ret olmak üzere toplam 50.500) dikkate alındığında, incelemesi devam eden başvuru sayısı 75.100’dür. Buna göre, Komisyon, bir yıl içerisinde toplam başvuruların % 40’ı hakkında karar vermiş bulunmaktadır. Ayrıca Komisyon, görev kapsamına girmeyen 2.400 başvuru hakkında da ön inceleme kararı vermiştir. Komisyon kararları, tebliğ edilmek üzere, kişilerin en son görev yaptığı kurumlara teslim edilmektedir. Başvurusu kabul edilen kişilerin atama işlemi, ilgisine göre en son görev yapılan kurum ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. Komisyon kararlarına karşı, kararın tebliğinden itibaren altmış gün içinde, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nca belirlenen Ankara İdare Mahkemeleri nezdinde ilgilinin en son görev yaptığı kurum veya kuruluş aleyhine iptal davası açılabilmektedir. Başvurucular, Komisyon web sitesindeki ‘OHAL Komisyonu Başvuru Takip Sistemi’ uygulaması üzerinden Komisyon’a yapılan başvuruların safahatı ve kararın sonucu (Kabul veya Ret) hakkında bilgi edinebilmektedir.”
Yapılan açıklamada ayrıca, “Komisyon, haftada 1.200 civarında başvuru hakkında bireyselleştirilmiş ve gerekçeli karar vermektedir. Bu kapsamda incelemesi devam eden tüm başvuru dosyalarının 1,5 yıl içinde karara bağlanması hedeflenmektedir” denildi. -Tamer Yazar-