Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Parklara isim vermekle olmuyor!

Bakmak, temiz tutmak da

Bakmak, temiz tutmak da lazım!

İsimlendirme komisyonları eliyle kent içindeki parklara verilen isimlerin ‘Şehit’ olanlarına dikkat çekenler, “Sadece bu bile, o parka biraz daha özen göstermek için yeter bir şart” demeyi ihmal etmiyor.

“İsmail Kimyeci zamanında, park her sabah temizlenir, çimler de düzenli olarak biçilirdi. Ama şimdi ne zamandır çöpler duruyor, çimler uzadı, eski bakım ise kalmadı” diyen bir vatandaş, Antakya Belediyesi yönetiminden, Şehit Polis Metin Sürer Parkı için biraz özen ve biraz da bakım istedi.
Park tabelasında yazan ismin başındaki ‘Şehit’ kelimesine işaret eden vatandaşın ifadesi şöyle:
“Bunu sadece bir belediye görevi gibi bakmasınlar. Bir kere parka bir Şehit Polis’in ismini vermişler. Bence sırf bu bile ek bir özeni hak ediyor. Etrafa bakın. Millet her akşam burada bir şeyler yiyip içiyor, ardından çöplerini etrafa saça saça gidiyor. Onların arkasından bu kiri ve çöpü kaldıran olmayınca da, birikme oluyor. Tabi vatandaş da aynı hassasiyeti taşımalı normalde! Orada okuyor! ‘Şehit Polis…’ diye! Yere bir şey atacaksa da, düşünmeli! Bir kere değil, iki kere düşünmeli. Ama eldekine bakınca da, ne düşünen var ne de umursayan, diyorsunuz. Ama yazık olan da park değil, ama insanlığımız.” -Tamer Yazar-