Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rejim Unsurları, Cami ve Kiliseleri Karargah Olarak Kullanıyor

Bakan Akar, Geldiği Hatay’da,

Bakan Akar, Geldiği Hatay’da, İdlib’de görevli askerlerle telsiz görüşmesi yaptı.

Geçtiğimiz hafta sonunda Hatay’a gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınırın sıfır noktasındaki birlikleri denetledi. Bakan Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Dündar, 2. Ordu Komutanı Org. Sinan Yayla ile beraber, Suriye sınırının sıfır noktasındaki birliklerdeki incelemeleri kapsamında, Antakya’daki 2’nci Ordu Taktik Komuta Yeri’ni de ziyaret etti. Harekât Merkezi’ndeki harita üzerinde, bölgedeki son duruma ilişkin detaylı bir brifing alan Bakan Akar, mutabakatlar kapsamında İdlib’de görev yapan personelle telsizle görüştü. Sahadaki son durum ile arazi ve hava şartlarına ilişkin bilgi alan Bakan Akar, talimatlar verdi. Bakan Akar’ın talimatları üzerine, bölgedeki birliklerin komutanları da “Her zaman hazırız” dedi.
Bölgedeki personel, Bakan Akar’a, mutabakatlara aykırı olarak bölgede saldırılarını sürdüren rejim unsurlarının cami ve kiliseleri karargah olarak kullanmaya başladıklarına yönelik tespitleri aktardı. Bakan Akar, daha sonra Harekât Merkezi’ndeki personele hitabında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm faaliyetlerini başarıyla tamamladığı belirterek, “Aynı başarıyı bu faaliyette göstereceğinize inanıyoruz” diye konuştu.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin, asil milletine karşı sorumluluklarını eksiksiz, aksaksız yerine getirdiğini vurgulayan Bakan Akar, şunları söyledi:
“Şu anda, yurt içinde ve yurt dışında Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman ve fedakar mensupları vatanı, milleti için elinden gelen gayreti gösterdi, göstermeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Mehmetçiğe güveniyor, başarılı olacağına inanıyoruz. Burada yaptığımız, ülkemizin ve hudutlarımızın güvenliğini sağlamak bakımından askeri bir iş. Ancak diğer taraftan, orada milyonlarca masum, mağdur insanın hayatını kurtarmak için elimizden gelen gayreti göstermek gibi insani bir iş de yapıyoruz. Yedi iklim, üç kıtada at koşturan atalarımız da aynı şekilde daima mazlumların, mağdurların yanında olmuştur. Biz de aynı şekilde, ister Suriye’de ister Irak’ta ister Libya’da, masumların, mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz. Vatanı ve milleti için canlarını feda eden şehitlerimize rahmet, yaralılara şifa dileklerimle, hepinize kazasız, belasız hayırlı, başarılı görevler diliyorum.”  -Cemil Yıldız-