Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Reklam Panoları Müze’yi kapatıyor

Yapım çalışmaları devam eden

Yapım çalışmaları devam eden Hatay Etnografya Müzesi için süreç devam ederken, Asi Nehri tarafında kıyı bandına ekli dijital reklam panolarının, mevcut müze görseli için sorun teşkil ettiğine işaret ediliyor.

Son yerel seçimle başlayan, ancak zamanla sayıları hızla artan dijital reklam panolarının Asi Nehri boyunca yarattığı kalabalık, eleştiri konusu oluyor. Tam da bu noktada, oldukça uzun bir süredir devam eden çalışmaların nasıl bir müze konsepti ortaya çıkaracağının merakında konuşan vatandaşlar, yapılan özel ışıklandırma çalışması ile renklenen eski müze binasına işaret ediyor.
K.P. >> Girişi dışında, her şey güzel görünüyor. Bir de, ifade ettiğiniz reklam panoları var. Müze’yi karşıdan gören yerde akşam durduğunuzda, karşınızda Müze değil, ama yüzünüzde patlayan bir reklam panosu oluyor. Zaten o ışık da öylesine güçlü ki, karanlık bir odada yanan gece lambası gibi! Öyle ki, boş Vakıf İşhanı’nın karanlık yüzünü bir aydınlatıyor, bir söndürüyor. Bence buna bir çare bulsunlar. Bulsunlar ki, onca yorgunluk, bu reklam panolarının yarattığı karmaşaya kurban gitmesin.
J.Ç. >> Konu sadece Müze değil, ama madem sordunuz! Bence de durum berbat ötesi. Keşke estetik bir durum yaratmış olsalar! Aksine, geceye kattıklarıyla, sanırsınız ki bir ‘film galası’ var bir yerlerde! Sürekli bir yanıp sönen bir ‘lamba’ durumu var. Zaten yandıkları zaman da o kısma bakmanız göz sağlığınız için iyi olmayacaktır! Peki, ne zaman düzeliriz? -Tamer Yazar-