Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Reyhanlı Varışlı’da “Barış, Dostluk, Kardeşlik” kazandı

12 Yıldır Dargın 2

12 Yıldır Dargın 2 Aşiret Barıştı

İlimiz Parlamenterleri, yerel yöneticileri, siyasetçiler ile kanaat önderlerinin devreye girmesiyle, Reyhanlı ilçesi Varışlı Mahallesi’nde 12 yıldır küs olan iki aşiret barıştı.

Kara ile Saraç Aileleri arasında 2005 yılında başlayan dargınlık, geçtiğimiz hafta sonunda giderildi. İki aşiretin barışmasını sağlayan girişimciler arasında bazı Milletvekilleri, siyasetçiler ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, ilin ve ilçenin önde gelenleri ile kanaat önderleri yer aldı. Geçtiğimiz hafta sonunda, iki aşiretin barışması dolayısıyla, çadır altında bir araya gelen kalabalık bir davetli grubuna yemek ikramında bulunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, gelişme konusunda, “Reyhanlı ilçemizin Varışlı Köyü’nde düzenlenen Kara ile Saraç Aşiretlerinin barış yemeğine katıldık. Ülkemiz ile bölgemizin barış ve kardeşliğine vesile olmasını Allah’tan dilerim. Reyhanlı’da 12 yıldır dargın olan Saraç ve Kaya Ailelerinin arasındaki husumet bugün son buldu. Bu barış ortamında bulunmaktan onur duydum” değerlendirmesinde bulundu.

-Cemil Yıldız-