Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlıkçılar, Sağlık İçin Yürüdü…

Yürüme alanı seçilen Park

Yürüme alanı seçilen Park zemini uygun değildi. Sağlıkçılar ve öğrenciler; taş, toprak ve çukurlarla kaplı yolda yürümek zorunda kaldı!

10 Mayıs “Dünya Hareket Günü” dolayısıyla, Halk Sağlığı Başkanlığı ile Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi tarafından Antakya Atatürk Parkı’nda yürüyüş düzenlendi.
Etkinliğe; Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, İl sağlık yöneticileri, sağlık personeli, Hatay İl Gençlik Merkezi personeli ve öğrencileri, Diyabet Vakfı Hatay Şubesi, okullar ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katılım gösterdi.
İl Sağlık Müdürü V. Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, Antakya Atatürk Parkı’nda uygun olmayan taşlı-topraklı, çukurlu zeminde yapılan yürüyüş öncesi açıklamasında şunları söyledi:
“10 Mayıs, Dünya Sağlık Örgütü tarafından, bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde (okul, ev, işyeri) toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için Sağlık için Hareket Et Günü olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda, 10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Günü, her yıl 81 ilimizde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Fiziksel aktivitenin, ruhsal ve bedensel sağlık açısından önemli olduğunu, kronik hastalıklarda risk faktörleri arasında hareketsizliğin yattığı, erişkinlerin, haftada 150 dakikalık orta şiddette egzersiz yapmalarının sağlık açısından önemli olduğu belirtilmektedir.
-Cemil Yıldız-