Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sakın Ola Kardeş Kanı Dökmeyin

Doç.Dr. Çalışkan, Peygamberimizin (S.A.V)

Doç.Dr. Çalışkan, Peygamberimizin (S.A.V) veda hutbesindeki mesajını hatırlattı

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği’nin Reyhanlı’da düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreninde yaptığı konuşmada, Peygamberimizin (S.A.V) veda hutbesindeki mesajını hatırlattı ve “Sakın ola kardeş kanı dökmeyin” dedi.
Doç. Dr. Çalışkan, törendeki konuşmasında, eğitim ve peygamberimizin hayatının önemine dikkat çekti ve şunları dile getirdi: “Hayatımızda öğretmek için mücadele etmek son derece önemlidir. Peygamberimiz (S.A.V.) insanlığa örnek bir şahsiyet olarak gönderilmiştir. Veda Hutbesinde verdiği önemli mesajlardan birisi, ‘Sakın ola benden sonra asla kardeş kanı dökmeyin’. Bu mesajlara bugün ne kadar ihtiyacımız olduğunu görüyoruz.
Sınır ilçemiz Reyhanlı’mızdayız. Suriye’de yaşanan savaş neticesinde Reyhanlı ilçemiz büyük bir misafirperverlik örneği sergiliyor. Muhacir kavramını en iyi şekilde burada görüyoruz. Eskiden savaştan önce karayolu ile hacca giden herkes mutlaka Reyhanlı’da en az bir gece sabahlardı. Camiye gelenleri de Reyhanlılı kardeşlerimiz evlerine götürüp misafir ederdi. Hac misafirperverliğinden sonra şimdi de savaş misafirperverliği gösteriyorlar bunlar çok önemli. Hepsinden Rabbim razı olsun. Allah bunların hiç birini karşılıksız bırakmaz. Bu vesileyle Suriye’nin de bir an önce huzura, barışa, sükûnete kavuşmasını Rabbimizden diliyoruz. Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye giren tüm kardeşlerimizi de tebrik ediyorum emeği geçen ve programa katılan herkese de teşekkür ediyorum.”
Karaca: Peygamberimizi tanıtma adına önemli etkinlik …
Reyhanlı Ticaret Borsası Başkanı Bülent Karaca’da konuşmasında, Reyhanlı Anadolu Gençlik Derneği’ne, yarışma dolayısıyla, Peygamber Efendimizin hayatını öğrencilerimize tanıtma adına önemli bir etkinlik yaptığını belirterek “Başta bu organizasyonu düşünen, hazırlayan, öncülük eden, sponsor olan, uygulanmasında emeği geçen, yarışmaya katılan, kısaca kvazananı herkes olan bu güzel yarışma inşallah Peygamberini seven, anlayan nesillerin yetişmesine vesile olur” dedi.
Arslan: Müslümanlık iddiasında isek, rehberimiz bellidir …
Reyhanlı Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Temsilcisi Zabit Çelik ve Hatay AGD Şube Başkanı Serkan Bulut’un konuşmaları ardından, Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Arslan yaptığı konuşmada “Gönüllülük esasına dayanan bu yarışmaya lise öğrencilerimizin yoğun bir şekilde katılım sağlaması bizi en ziyadesiyle memnun etmiştir. Geleceğe dair umutlarımızı bir kez daha yeşertmiştir. Ümmeti olmaktan gurur duyduğumuz, rehberimiz olan sevgili Peygamberimizin hayatını öğrenmek, öğretmek büyük bir görevdir. Örneğimizi, idolümüzü farklı mecralarda aramaya lüzum yok. Eğer Müslümanlık iddiasında isek, rehberimiz bellidir. O da, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) dir” dedi.
Konuşmalardan sonra Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle program sona erdi. -Mehmet ÖZGÜN-