Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samandağ’da kaçak av’ın sabıkalı mahalleleri;

Kapısuyu, Eriklukuyu ve Yoğunoluk

Kapısuyu, Eriklukuyu ve Yoğunoluk

Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, göçmen kuşların ilçe üzerinden geçmesinin ilçe açısından çok büyük bir zenginlik olduğunu, kaçak avlanmanın bu anlamda doğaya çok büyük bir zarar verdiğini kaydetti ve kaçak av takibi için talimat verdi.

Ekipler; Eriklikuyu, Yoğunoluk ile Kapısuyu’nda kaçak avlanan AVCI’ları yakaladı. Avlanan her bir kuş için 7500 TL bedelle sadece 1 kişiye 136 bin 240 TL para cezası kesti.

Samandağ Kaymakamlığı, göçmen kuşların ilçe üzerinden geçmesinin zenginlik olduğunu, ancak bunları avlamanın doğaya büyük zarar verdiğini kaydettikten sonra, yayınlanan bir genelge ile kaçak av yapanlara karşı mücadele başlattı.
Konuya ilişkin konuşan Kaymakam Cahit Çelik, kaçak avlanmanın doğaya ciddi anlamda zarar verdiği gibi, birçok kuş türünün de yok olmasına neden olduğunu belirtti. Kaymakam ÇELİK, kaçak avlanmanın yasak olduğunu hatırlattı ve ilgililere talimatları ardından da ilçede kaçak av yapanların takibine geçildi.
Edinilen bilgilere göre, Kaymakamlık Genelgesi ardından yapılan takiplerle ilgili olarak 3 ilçede kaçak avcılara rastlandı ve gereken yapıldı. Sadece Kapısuyu Mahallesi’nde bir kaçak avcı 136 bin lira para cezasına çarptırıldı.
İlçede kaçak avlanmayı delenlere yönelik elde edilen sonuçlar şöyle:
-Kapısuyu Mahallesi Yolağazı mevkiinde saat 11:00 sıralarında kaçak avlanma ile ilgili olarak M.Ö. isimli şahsın kaçak avlanma yaptığı ve 17 adet cansız ve 1 adet yaralı kartal, toplamda 18 adet kartal bulunduğu tespit edilmiş olup, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ile yapılan görüşmede, kartal avlandığı için, bir yırtıcı hayvan başına 7,500.00 TL idari para cezası uygulandı. Toplamda 135,000.00 TL, yasak dönemde avlanmadan 350,00 TL, avcılık belgesi olmadan avlanmadan 546,00 TL, koruma altında olan yırtıcı kuş türüne avlanmadan 350,00 TL ve toplamda 136,246.00 TL idari para cezası uygulandı.
-Eriklikuyu Mahallesi Tesbicek mevkiinde saat 15:00 sıralarında kaçak avlanma ile ilgili olarak bir şahsın kaçak avlanma yaptığı ve yeni vurulmuş bir kartal bulunduğu tespit edilmiş olup, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ile yapılan görüşmede, kartal avlandığı için 7,500.00 TL, yasak dönemde avlanmadan 900,00 TL, ruhsatsız av tüfeği bulundurmaktan 500,00 TL toplamda 8,900.00 TL idari para cezası uygulandı.
-Yoğunoluk Mahallesi Saylar mevkiinde saat 17:00 sıralarında kaçak avlanma ile ilgili olarak yapılan devriye esnasında, C.G. isimli şahsın kaçak avlanma yaptığı tespit edilmiş olup, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ile yapılan görüşmede türü tespit edilemeyen uçan kuşlar için 400,00 TL, yasak dönemde avlanmadan 350,00 TL, avcılık belgesi olmadan avlanmadan 546,00 TL ve toplamda 1,296.00 TL idari para cezası uygulandı.
-İlçe Mileyha Sulak alanında avlanmaya çalışan İ.T. ve E. T. isimli şahıslar, polis ekiplerinin uzun süre takibi neticesinde yakalandı. Gelen polis ekiplerini fark eden şahıslar, sazlık alana girerek izlerini kaybettirmeye çalıştı. Ancak polis ekipleri yaklaşık dört saat sazlık alana pusu atarak avcıların çıkmasını bekledi. En sonunda avcılar silahlarıyla beraber yakalandılar.
Yakalanan kişilerin silahlarına el konulduğu gibi, avlak alana gelirken kullandıkları ruhsatsız ve tescilsiz motosiklet aracına da el konuldu. Avlanmaya giden kaçak avcılara kesilen idari para cezaları ve el konulan eşyalarının maddi değerinin 20.000 TL olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Dr. Cahit ÇELİK, kaçak ve yasak avlanma kapsamında ellerinden gelen her türlü tedbiri alarak bu fiilleri işleyenlere her türlü cezanın uygulanacağını belirtti.
Samandağ İlçe Kaymakamı Dr.Cahit Çelik, yaptığı açıklamada, bu dönemde kaçak ve yasak avlanma kapsamında ellerinden gelen her türlü tedbiri alarak bu fiilleri işleyenlere her türlü cezanın uygulanacağını belirtti. Ayrıca kesilen idari para cezalarının tahsili için icra dahil her türlü yasal yollara başvurulacağını açıklayan Kaymakam Çelik, göçmen kuşların ilçe üzerinden geçmesinin ilçe açısından çok büyük bir zenginlik olduğunu, yapılan kaçak avlanmanın hem doğaya çok büyük bir zarar verdiğini hem de bir çok kuş türünün neslinin tükenme tehlikesini yarattığını ifade etti. -Cemil Yıldız-