Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samandağ’da Kadın Dayanışması Şiddeti Kınıyoruz…

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği,

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği, Samandağ CHP İlçe Başkanlığı mahalle delege seçimleri sırasında sandık görevlisi Filiz Çakmak’ın küfürlü, aşağılayıcı ve hakaret içerikli cinsiyetçi söylemlere maruz bırakılmasıyla ilgili olarak Samandağ CHP İlçe Başkanlığı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Sevgili kadın yol arkadaşlarım” başlığı altındaki açıklamayı okuyan Hülya Nehir şunları söyledi:
“Emek, adalet, sosyal ve hukuk devleti söylemlerini hayata geçirmek için mücadele eden bir Partinin delege sisteminde adaleti sağlamak için sandıklar kurulan, ön seçim yapılan, sosyal demokrasiyi özümsemiş güzel ilçemizde ne yazık ki kadına yönelik bir şiddet vakası yaşandı.
Mahalle delege seçimleri sırasında, sandık görevlisi Filiz Çakmak, maalesef, adaletin simgesi olan siyasi partide yöneticiliğe talip malum şahıs tarafından küfürlü, aşağılayıcı ve hakaret içerikli cinsiyetçi söylemlere maruz bırakıldı. Filiz Çakmak’ın eşi Nevzat Bey de eşinin yanına gittiğinde, aynı malum şahıs tarafından, aynı muameleye maruz kalmış, hatta ‘doktor raporu’ alacak kadar da darp edilmiştir.
Bu şiddeti kınıyoruz. Kadınların şiddet gördüğü, ayırımcılığa uğradığı ve kötü muameleye maruz kaldığı bu coğrafyada, şiddet, cinsiyetler ötesi bir insanlık suçudur. Biz kadınlar, kadına yönelik şiddetle mücadele etmeye devam edeceğiz.
Kadınlarımızın; hem ekonomik, hem sosyal, hem siyasi hayata tutunma adına mücadele ederken yaşadığı bu tür olaylar maalesef bazı kadınlarımızı siyasetten uzaklaştırmaktadır. Bizler, siyasette kadının topuk sesleriyle, daha güçlü söylemleriyle var olduk ve var olacağız. Bu tür olaylar bizi yıldıramaz, tam tersine, bizi güçlendirerek dayanışma zorunluluğunu bir kez daha hatırlatır.
91 Yıl önce, partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde hazırlanan ‘Medeni Kanun’ bugünlerde yürürlüğe girdi. Medeni Kanun’un yıllar önce yürürlüğe girdiği bugünlerde bu olayın yaşanması vahim ve üzücüdür.
Sözümü Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle bitirmek istiyorum… ‘İnsan topluluğu, kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa bağlı kaldıkça, öteki yarısı göklere yükselebilsin?’ Bu olayların bir daha yaşanmamasını umut ediyor, insanları sağ duyuya davet ediyor ve saygılar sunuyorum. Daha demokratik günlere…”
-Adil Yeşildağ-