Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Saraykent 324.Sokak yolu haberine cevap:

Dere Islahı, İstinat Duvarı

Dere Islahı, İstinat Duvarı İşi Bşb’nin

Gazetemizde geçtiğimiz hafta sonunda yer alan, Antakya-Saraykent Mahallesi 324. Sokak’taki yol çökmesiyle ilgili habere Antakya Belediyesi’nden cevap geldi. Antakya Belediyesi cevabi yazısında, sorunun, habere konu derenin kenarındaki yol olmadığına vurgu yapıldı ve şöyle denildi:
“Haberde bahsedilen konu, yol ile ilgili değildir! Derenin, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından acilen ıslah edilip, istinat duvarı yapılması gerekiyor. Derede koruyucu duvar olmadığı için, yola zarar verip çökmesine sebep oluyor. Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımızı uyarmak için geçici güvenlik önlemi alınmıştır.”
Gazetemizin 8 Şubat tarihli nüshasında, söz konusu haber, “Yol çöktü, gelen-giden yok” başlığı altında şöyle yer almıştı:
“İlimiz Antakya ilçesi Saraykent Mahallesi’nden geçen dere kenarındaki bir sokakta, yol tamamen çöktü. Olay, geçen yıla dayanıyor. Ancak aradan 13-14 ay geçmesine rağmen, ne Büyükşehir Belediyesi ne de Antakya Belediyesi yetkilileri, olayın çözümü noktasında bir şey yapmadı. Edinilen bilgiye göre, Saraykent Mahallesi 324. Sokak’tan geçen derenin kenarındaki yol kısmen çöktü. Gerek motorlu araçlar, gerekse yayalar için geçişler zorlukla yapılabiliyor. Mahalle sakinleri, Antakya Belediyesi sorumluluğunda olduğunu öğrendikleri yolun acilen onarılmasını istiyor.”      -Cemil Yıldız-