Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Savaş: Hatay’a hizmet, ibadet…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, dün açılışına katıldığı Sümerler Sevgi Parkı’nda yaptığı konuşmada, Hatay’da kalkınma olacaksa, sevinilecekse ya da üzülmek gerekiyorsa, 1 milyon 555 bin nüfusun tüm renk ve katmanlarıyla bunları yerine getireceğini kaydetti, Hatay’a yatırım yapmanın ve bu şehrin insanlarına eşit hizmet götürmenin bir ibadet olduğunu söyledi.
Hizmet üretirken, vatandaşın verdiği oya değil, yüreğindeki sevgiye göre hareket ettiklerini söyleyen BŞB Başkanı Savaş, Sümerler ile Akdeniz Mahallelerinin gecikmiş alt ve üstyapı hizmetleri için

çalıştıklarını, altyapıyı tamamlamadan üstyapı hizmetlerini yapmak istemediklerini kaydetti.
Açılışı yapılan Sevgi Parkı’nın daha önce adı SEVGİ de olsa, suratı ASIK olduğunu ve kimseye hayrı olmadığını söyleyen Savaş, bu nedenle de parkı yeniden bölgeye kazandırdıkların anlattı.
Parkın bünyesindeki sosyal tesise de işaret eden Başkan Savaş, parka gelen ailelerin çay, kahve ve su ihtilaçlarının giderilme sorumluluğunun yine belediye personeli tarafından yürütüleceğini ifade etti.
Sevgi Parkı açılışında konuşan Defne Belediye Başkan İbrahim Yaman, Büyükşehir ile işbirliği içerisinde ilçeye hizmet götürmeye çalışırken, bölge halkından, altyapı hizmetlerini tamamlamadan üstyapıya geçmek istemedikleri için çekilen sıkıntıdan ötürü özür diledi, biraz daha anlayış göstermelerini istedi.

Yaman, yaz başlangıcında, pırıl pırıl ve modern bir şehir görüntüsü ile Defne’yi modernize etme hedefleri çerçevesinde altyapı çalışmalarını tamamlayarak üstyapıya girmiş olacaklarını anlattı.
Yaman, değişik yerlerde olmak üzere, ilçeye 15 yeni park kazandırdıklarını da açıkladı. Törene konuşan eski Bakan-Milletvekili Nihat Matkap da, 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutladı, Büyükşehir ile Defne Belediyelerinin ilçeye önemli hizmetler götürmeye çalıştıklarını anlattı ve Lütfü Savaş’ın, kentin birlik ve kardeşliği için bir şans olduğunu savundu.
CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç de konuşmasında, açılışın 8 Mart Kadınlar Günü’ne denk getirilmesinin kendileri için önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı ve fidan dikildi.
Haber/Fotoğraf Cemil Yıldız