Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Savaş ve Güzel, Ali İsmail’i mesajlarla andı

Heykelinin memleketinde de yer

Heykelinin memleketinde de yer alması yönündeki beklenti hala giderilemedi…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, sosyal medya üzerinden yayınladıkları mesajlarla, Eskişehir’de hunharca öldürülüşün 6. yıldönümünde Ali İsmail Korkmaz’ı andı.
Başkan Savaş, mesajında, “Hep 19 yaşında… Ali İsmail Korkmaz’ı rahmetle anıyorum…” derken, Başkan Güzel, “Hep 19 yaşında hatırlayacağımız sevgili Ali İsmail Korkmaz’ı, tüm gençlerimiz adına umut ettiğimiz özgür dünyada sevgi ve özlemle anıyorum” şeklinde bir mesaj yayımladı.
Ancak kamuoyunda; Ali İsmail’in Eskişehir’de bir heykelinin yer almasına rağmen, kendi memleketinde olmaması bir kez daha hatırlatıldı, bu yöndeki beklentinin giderilmesi istendi.
Bilindiği üzere, Eskişehir’de Gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırı sonucu 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail’in heykeli, 30 Kasım 2013 tarihinde Eskişehir’de dikildi. Kuşlar su içsin diye avuçlarını açmış halde yapılan heykelin açılışında, Anne Emel Korkmaz ve Baba Şahap Korkmaz da yer almıştı.
Kamuoyunun beklentisi, Ali İsmail’in bir heykelinin kendi memleketinde de yer alması. Çok sayıda vatandaş, trajik ve acı bir olay ardından, yaşamını yitiren Ali İsmail’in heykelinin, Defne veya Antakya’da dikilmesinin gerekliliğini bildirdi. -Mehmet ÖZGÜN-