Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sema Yücelen…

MKÜ’de Bölüm ve Üniversite

MKÜ’de Bölüm ve Üniversite Birincisi, Üniversiteli ve Liseli 2 Çocuk Annesi, 49 Yaşında…

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) geçtiğimiz Perşembe günkü mezuniyet töreninde 3500 mezun öğrenci kep fırlattı, diploma aldı. Mezun öğrenciler arasında, bölüm ve üniversite birinciliğini, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Sema Yücelen adlı öğrenci aldı. MKÜ’de 3500 öğrenci arasında birinci olan Sema Yücelen, Belen Belediyesi’den emekli eski Muhasebe Müdürü Metin Yücelen’in eşi.
MKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ni, hem Bölüm, hem de okul birincisi olarak bitiren iki çocuk annesi 49 yaşındaki Sema Yücelen, azmin başarısı ile okumanın yaşının olmadığını gösterdi.
İskenderun ilçesinde yaşayan, lise öğrenimi gören bir kızı ve üniversitede okuyan bir oğlu bulunan anne Sema Yücelen, ara verdiği yüksek öğrenimine yıllar sonra Mustafa Kemal Üniversitesi’nde yeniden başladı. Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde okuyan ve başarılı bir öğrencilik dönemi geçiren Sema Yücelen, bu yıl üniversiteyi hem bölüm, hem de okul birincisi olarak bitirdi. Tayfur Sökmen Kampüsü’nde düzenlenen mezuniyet töreninde, bölüm ve okul birincisi İskenderunlu Sema Yücelen’e diploma ve ödüllerini, Vali Yardımcısı ile Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya verdi.
Çok güzel bir eğitim dönemi geçirerek hem bölüm hem de okul birinciliğiyle MKÜ’den mezun olan Sema Yücelen, çifte gurur yaşadığını belirterek duygularını şöyle aktardı:
“Eğitimin yaşı yok. Yükseköğrenimimi tamamlamak bir ukdeydi. Çocuklarımı büyüttükten sonra üniversite okumaya başladım. Eğitimciler ve bizlerin de emekleriyle, çok şükür bu süreci başarıyla bitirdik. Akademik kariyerimi tamamladım. Bundan sonra, eğitimini akademik olarak gördüğüm resim sanatı anlamında yaptığımız ve yapacağımız birçok çalışmayı ileriki zamanlarda sergilemeyi düşünüyorum.” -Cemil Yıldız-